Wedstrijd: FC Utrecht – PSV, Eredivisie
Aanvang: zondag 10 februari 2019, 16.45 uur
Beste wedtip: PSV wint en meer dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.90

Ajax reist nooit met een gerust hart naar Utrecht af, PSV daarentegen wel. De Eindhovenaren winnen er de laatste seizoenen bijna altijd en doen dat vaak met ruime cijfers. Dit zijn de wedtips en quotes bij FC Utrecht – PSV.

PSV als angstgegner

FC Utrecht weet niet meer wat winnen is. De Domstedelingen verloren hun vier laatste Eredivisie-duels. Gezien de historie tegen PSV is de kans groot dat die reeks wordt uitgebreid naar een vijfde opeenvolgende competitienederlaag. Utrecht mist tegen PSV de geschorste Urby Emanuelson en Riechedly Bazoer.

Beide spelers waren in het met 4-3 verloren duel in Zwolle goed voor een assist. Het doelpuntrijke duel in Zwolle past in een trend: in 6 van de laatste 8 Eredivisie-wedstrijden van FC Utrecht vielen er minimaal meer dan 3.5 goals. Bij recente competitieduels van PSV is een soortgelijk patroon te bespeuren: in 5 van de laatste 6 Eredivisie-duels van PSV werden er eveneens meer dan 3.5 goals gescoord.

Een wedtip is derhalve: meer dan 3.5 goals bij FC Utrecht-PSV. Deze weddenschap is gequoteerd op 2.10. Gelet op de recente onderlinge historie (PSV won zijn laatste 12 Eredivisie-duels van FC Utrecht) is de weddenschap ‘PSV wint en meer dan 3.5 goals’, gequoteerd op 2.90, aan te bevelen.

PSV wint vaak met een ruime marge

PSV zag de afgelopen weken Hirving Lozano en Steven Bergwijn geblesseerd uitvallen. Hun meespelen tegen FC Utrecht is twijfelachtig. Met Donyell Malen, Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren is er voldoende talent aanwezig om dat eventuele gemis op te vangen.

PSV versloeg dit seizoen het merendeel van de Eredivisie-opponenten met groot gemak. Winstpartijen met een verschil van meer dan twee goals zijn niet ongebruikelijk. In 11 van zijn 20 Eredivisie-wedstrijden won PSV met een marge van meer dan 2 goals verschil.

De Eindhovenaren zegevierden in hun laatste vier competitieduels tegen FC Utrecht met meer dan twee goals verschil. In 3 van de laatste 5 seizoenen noteerde PSV eclatante zeges: 1-7, 1-5 en 1-5. Zulke ruime marges nodigen uit tot handicap wedden. Voorspellen dat PSV wint met handicap -1 (inhoudend dat PSV met 2 goals verschilt wint van FC Utrecht) heeft een quotering van 2.37.

Beide teams weten de goal te vinden

Een andere opvallende statistiek is dat PSV dit Eredivisie-seizoen vaak beide helften wint: in de helft van zijn 20 wedstrijden is dat het geval geweest. In de drie laatste duels tegen FC Utrecht won PSV eveneens beide helften.

Gezien de lucratieve quotering van 3.80 voor het wedden op ‘PSV wint beide helften’, moet met deze weddenschap rekening worden gehouden. Aangezien de defensie van PSV niet meer zo waterdicht is zoals begin dit seizoen en FC Utrecht in slechts 4 van zijn 20 competitieduels niet tot scoren kwam, is een andere wedtip: PSV wint en beide teams scoren, gequoteerd op 2.60.

In 5 van Utrechts laatste 8 Eredivisie-wedstrijden vielen er in beide helften meer dan 1.5 goal. De recente onderlinge duels tussen FC Utrecht en PSV zijn eveneens rijk aan goals in beide helften: in 3 van de 5 laatste duels waarin FC Utrecht PSV ontving, werden er in beide helften meer dan 1.5 goal gescoord. Een wedadvies is daarom: ‘beide helften meer dan 1.5 doelpunt’, gequoteerd op 3.60.

FC Utrecht – PSV tip

In de meest recente duels van zowel FC Utrecht als PSV werden er meer dan 3.5 goals gescoord. PSV won al zijn laatste 12 Eredivisie-wedstrijden van Utrecht. Utrecht won geen van zijn laatste 4 competitieduels en mist sterkhouders als Bazoer en Emanuelson. Tip bij het wedden op FC Utrecht – PSV: PSV wint en meer dan 3.5 goals. bij Toto gequoteerd op 2.90.

FC Utrecht – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 4.85
Gelijkspel: 4.20
Winst PSV: 1.58