Wedstrijd: FC Utrecht – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 22 december 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.55

Een heus subtop-duel staat op het programma in de Galgenwaard. FC Utrecht en Feyenoord gaan het namelijk tegen elkaar opnemen. Het verschil tussen beide ploegen is slechts twee punten. Dit is onze voorbeschouwing voor FC Utrecht- Feyenoord.

Drie uitzeges op rij

FC Utrecht heeft een goede reeks achter de rug. Het speelde in elf dagen drie uitwedstrijden en deze werden allemaal winnend afgesloten. Zo moest Utrecht twee keer de reis naar het Hoge Noorden maken voor een uitwedstrijd bij FC Groningen. De eerste keer voor de competitie en de tweede keer voor de TOTO KNVB Beker. In beide wedstrijden won Utrecht met minimaal verschil: 0-1. In de competitie speelde de Domstedelingen dominanter en in de bekerwedstrijd ging het wat moeizamer. Tussen die twee duels in zat nog het uitduel bij Heracles Almelo. De Heraclieden kwamen op een 1-0 voorsprong, maar zagen Utrecht de stand alsnog ombuigen. Het werd uiteindelijk 1-3 in Almelo.

Utrecht staat momenteel op de vijfde plaats en heeft nummer drie Willem II in het vizier. De afstand tussen deze twee ploegen bedraagt drie punten. De afstand tot nummer PSV is nóg kleiner: twee punten.

Nog niet verloren onder Advocaat in de Eredivisie

Sinds de komst van Dick Advocaat bij Feyenoord zijn de Rotterdammers nog altijd ongeslagen in de Eredivisie. De kleine generaal zat voor het eerst op de bank bij duel in Venlo tegen VVV. Het werd uiteindelijk 0-3 voor de Rotterdammers. Hierna speelde Feyenoord nog vijf wedstrijden en ook daarin werd niet verloren. Vorige wedstrijd werd er nog met 3-1 gewonnen van PSV.

In de beker lootte Feyenoord een uitwedstrijd bij de koploper van de KeukenKampioen-divisie, SC Cambuur. Feyenoord had het zwaar tegen het goed spelende Cambuur, maar won de wedstrijd uiteindelijk wel: 1-2. Daarmee kregen de Leeuwarders misschien wel te weinig, maar de missie van Feyenoord is geslaagd. Ze zitten in de koker voor de achtste finales van het bekertoernooi.

Wat denken de bookmakers van FC Utrecht – Feyenoord?

De thuisploeg is volgens de bookmakers favoriet. Een overwinning van FC Utrecht heeft een quotering van 2.35. Een overwinning van Feyenoord staat op 2.70 en een gelijkspel op 3.55.

Terug in de tijd: remise in De Kuip

Eerder dit seizoen stonden beide ploegen tegenover elkaar in De Kuip in Rotterdam. Utrecht nam toen via Isah Abass een 0-1 voorsprong. Feyenoord kwam uiteindelijk langszij door een prachtige goal van Ridgeciano Haps.

Teamnieuws: Steven Berghuis gedeeld koploper in topscoordersklassement

Bij Feyenoord moeten ze het qua doelpunten vooral hebben van aanvoerder Steven Berghuis. Hij vond dit seizoen al elf keer het net en staat met dat aantal bovenaan in het topscoordersklassement. Hij moet die positie echter wel delen een drietal andere spelers. Cyriel Dessers (Heracles Almelo), Myron Boadu (AZ) en Donyell Malen (PSV) scoorden ook al elf keer dit seizoen.

FC Utrecht – Feyenoord tip

Het is een mooi affiche in de Galgenwaard. Beide teams willen winnen om de aansluiting met de top van de ranglijst niet te verliezen. Bij winst passeert Feyenoord de Utrechters op de ranglijst. FC Utrecht neemt bij een overwinning verder afstand van de Rotterdammers. Kortom, de belangen zijn groot en daarom is onze tip bij FC Utrecht – Feyenoord een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.55 bij Toto.

FC Utrecht – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht : 2.35
Gelijkspel: 3.55
Winst Feyenoord: 2.70