18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Porto – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 12 december 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: FC Porto – Feyenoord, Europa League
Aanvang: donderdag 12 december 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: FC Porto wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 2.21

De laatste strohalm voor Feyenoord is te pakken in een Portugese uitwedstrijd. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel FC Porto – Feyenoord.

Solide

In de eerste speelronde van de Portugese Primeira Liga verloor FC Porto met 2-1 van Gil Vicente, maar daarna herstelde de topclub zich prima. Tegen Marítimo (1-1) en Belenenses (1-1) leed Porto nog wat puntverlies, maar de andere competitieduels leverden allemaal een overwinning op. De club van coach Sérgio Conceição staat nu vier punten achter op Benfica (waarvan wel met 2-0 gewonnen werd). In de Europa League moet Porto winnen om nog door te gaan, tenzij Rangers wint van Young Boys. In dat geval is een gelijkspel ook genoeg.

De prestaties in Europees verband zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Door nederlagen op bezoek bij Rangers en Feyenoord (beiden 2-0) en een 0-0 tegen de Schotten moet Porto nog vol gaan om door te bekeren. Mocht Porto winnen van Feyenoord en Rangers ondertussen puntverlies lijden tegen Young Boys, dan kronen de Portugezen zich zelfs tot groepswinnaar. Tip: je kunt erop wedden dat ze dit lukt. Deze voorspelling heeft een quote van 9.75.

Redden

Wat doe je als het even wat minder gaat en je hebt tijdelijk iemand nodig om je eerste elftal weer op de rit te krijgen? Simpel, je belt Dick Advocaat. Sunderland, Sparta en FC Utrecht deden dit eerder en dit seizoen was de beurt aan Feyenoord. Na het opstappen van gedroomde kandidaat Jaap Stam moest er een opvolger gevonden worden en de ervaren Advocaat bleek het beste in de profielschets te passen.

Hij moet dit seizoen redden in De Kuip. Hij verloor nog niet in zijn ruim eerste maand bij de Rotterdamse club. Toch is het niet alleen maar hosanna. Van VVV-Venlo (0-3) werd nog ruim gewonnen maar de zeges op RKC Waalwijk (3-2) en PEC Zwolle (1-0) waren nipt. Tussendoor wisten de Rotterdammers niet te winnen van Young Boys (1-1), FC Groningen (1-1), Rangers (2-2) en Vitesse (0-0). Je kunt de gelijke spelen als tip gebruiken en wedden dat Feyenoord ook tegen Porto gelijkspeelt. Deze voorspelling heeft een quote van 4.50.

Onderlinge resultaten

FC Porto en Feyenoord stonden in het seizoen 1993/94 ook al tegenover elkaar, destijds in de Champions League. In Rotterdam werd het 0-0, waarna Porto de return met 1-0 won. In oktober stonden de teams ook tegenover elkaar. Feyenoord won met 2-0 door goals van Jens Toornstra en Rick Karsdorp.

Teamnieuws

Romário Baró en Vincent Aboubakar kunnen door blessures niet meespelen bij Porto. Vooral die laatste zal gemist worden. Hierdoor strijden Moussa Marega, Zé Luís en Tiquinho Soares om de twee plekken in de aanval. Jesús Manuel Corona wordt waarschijnlijk gepasseerd ten faveure van Wilson Manafa.

Nick Marsman mag zich wederom opmaken voor een plek onder de lat, nu Kenneth Vermeer en Justin Bijlow nog geblesseerd zijn. Met Ridgeciano Haps, Edgar Ié, Sven van Beek en Rick Karsdorp mist er een hele verdediging, waardoor Tyrell Malacia, Éric Botteghin, Marcos Senesi en Lutsharel Geertruida gaan spelen. Ook spits Nicolai Jørgensen is niet beschikbaar (wegens privé-omstandigheden), waardoor Luciano Narsingh en Sam Larsson mogen hopen op een basisplaats.

FC Porto – Feyenoord tip

Het is alle hens aan dek voor Feyenoord, dat moet winnen om nog een beetje hoop te houden op de volgende ronde. Porto lijkt echter te sterk voor de Rotterdammers. Onze tip voor deze FC Porto – Feyenoord: wedden op de voorspelling ‘FC Porto wint en houdt de nul’ met een quote van 2.21 bij Toto.

FC Porto – Feyenoord Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Porto: 1.38
Gelijkspel: 4.50
Winst Feyenoord: 7.45