18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Groningen – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 8 maart 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: FC Groningen – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zondag 8 maart 2020, 16.45 uur
Beste wedtip: Winst PSV
Bookmaker: Toto
Quote: 2.22

De bekerfinalisten zijn bekend, dus de belangstelling gaat nu weer uit naar de Eredivisie. PSV mag niet veel punten meer laten liggen, omdat de club anders in de play-offs om Europees voetbal terecht komt. FC Groningen is de volgende tegenstanders voor de Eindhovenaren en in deze voorbeschouwing staan onze voorspellingen met de beste tips en quotes.

Punten nodig voor Europees voetbal

FC Groningen begon wat stroef dit seizoen, maar het is weer bijna terug waar het wil zijn, namelijk de Europese plekken. De club staat momenteel op de achtste plek en moet dus nog een plaats stijgen om in aanmerking te komen voor de play-offs. Groningen heeft 35 punten. Dit zijn er drie minder dan de nummers zeven en zes van de Eredivisie, oftewel Vitesse en Utrecht. Het gat had wat kleiner kunnen zijn als de groen-witten beter hadden gepresteerd in de afgelopen speelronden.

De nummer acht van de Nederlandse competitie verloor de laatste twee weken van VVV-Venlo en Willem II. Vooral de nederlaag tegen de club uit Venlo kwam aan, omdat in dit soort duels geen punten mogen blijven liggen.

Stijgende lijn

Het lijkt erop dat PSV weer op de goede weg is, want het boekte goede resultaten in de laatste weken. De sterke reeks startte vier speelronden geleden tegen Willem II. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 3-0 van de Tilburgers. In de weken hierna won PSV nog van ADO Den Haag (0-3) en Vitesse (1-2). Hier stopte het nog niet, want ook tegen Feyenoord verloor de Eindhovense club niet – de topper eindigde in een 1-1 gelijkspel.

PSV staat dan inmiddels ook weer op de vierde plek, maar het wil natuurlijk hoger eindigen. Eén plaats hoger en dan speelt de club uit Eindhoven volgend seizoen in de Europa League. Als PSV op de huidige positie blijft staan, komt het uit in de play-offs om Europees voetbal.

Team informatie

Aan beide kanten zijn er weinig afwezigen. Groningen mist nog steeds linksback Django Warmerdam vanwege een voetblessure die hij een paar weken geleden opliep. PSV moet het nog steeds doen zonder Donyell Malen. De spits moest een operatie aan zijn knie ondergaan en komt voorlopig nog niet in actie.

Eerdere ontmoeting dit seizoen

De teams speelden al tegen elkaar in de eerste seizoenshelft, maar toen natuurlijk in Eindhoven. PSV kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong en met deze stand gingen de clubs ook rusten. In de 70e minuut kwam Groningen nog terug tot 2-1, maar dit bleek later niet genoeg. De Eindhovenaren maakten in de blessuretijd nog een goal, waardoor 3-1 de einduitslag werd. Dit keer heeft een overwinning van PSV een quote van 2.22. Groningen is dus de underdog, want een zege van de thuisploeg levert een quotering van 3.30 op.

FC Groningen – PSV tip

Groningen verloor de laatste twee competitiewedstrijden, terwijl PSV juist weer bezig is aan een goede reeks. Daarnaast wonnen de Eindhovenaren eerder dit seizoen ook al van de Groningse club. PSV wil nog een plaats stijgen om minimaal Europa League te spelen en is er dus nog meer op gebrand om te winnen. De tip bij FC Groningen – PSV is daarom: winst PSV. Deze voorspelling heeft een quote van 2.22 bij Toto.

FC Groningen – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst FC Groningen: 3.30
Gelijkspel: 3.35
Winst PSV: 2.22