18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Basel – Eintracht Frankfurt voorspelling – wedden, quotes en tip 6 augustus 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Basel – Eintracht Frankfurt, Europa League
Aanvang: donderdag 6 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: winst FC Basel
Bookmaker: Toto
Quote: 2.37

De achtste finales in de Europa League worden afgerond. FC Basel en Eintracht Frankfurt hebben al een wedstrijd tegen elkaar gespeeld. Basel won in Frankfurt met 0-3. Dit is onze voorbeschouwing voor de return: FC Basel – Eintracht Frankfurt.

Opnieuw Europees voetbal

FC Basel is ook volgend seizoen actief in de Europa League. In de Zwitserse competitie eindigde het op de derde plaats met 61 punten uit 35 wedstrijden. Het verschil met de tweede plaats, St. Gallen, bedroeg zeven punten. De derde plek geeft recht op een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

Voor Basel begon het Europese avontuur in groep C. Het werd ingedeeld bij Getafe, Kuban Krasnodar en Trabzonspor. Basel eindigde op de eerste plaats met dertien punten uit zes wedstrijden. Het won vier keer, speelde één keer gelijk en verloor één keer. In de 1/16 finale trof het vervolgens APOEL Nicosia. De Zwitsers hadden eigenlijk geen kind aan de Cyprioten. Op Cyprus werd het 0-3 voor Basel, waardoor de return niet echt meer spannend was. Die werd nog wel gewonnen met 1-0.

Kleurloos seizoen

Eintracht Frankfurt heeft een relatief kleurloos seizoen beleefd in de Bundesliga. Het eindigde op de negende plaats met 45 punten uit 34 wedstrijden. De negende plaats geeft geen recht op Europees voetbal. In de huidige editie van de Europa League gaat het ook niet best meer. De Duitsers moeten een achterstand van drie uitdoelpunten zien goed te maken in de return.

Eintracht begon de Europa League in groep F. Het werd ingedeeld bij Arsenal, Standard Luik en Vitória SC. Eintracht eindigde uiteindelijk op de tweede plaats met negen punten uit zes wedstrijden. Het won drie keer en verloor drie keer. Het speelde geen enkele keer gelijk. In de 1/16 finale stuitte het vervolgens op Red Bull Salzburg. In Duitsland boekte Eintracht een overtuigende overwinning: 4-1. In Salzburg eindigde de return in een 2-2 gelijkspel.

Wat denken de bookmakers van FC Basel – Eintracht Frankfurt?

De bookmakers zien FC Basel als de favoriet voor de overwinning. Die weddenschap heeft een quotering van 2.37. De quotering voor een overwinning van Eintracht ligt niet met 2.65 niet veel hoger dan die van Basel. Een gelijkspel staat daarnaast gequoteerd op 3.55.

Terug in de tijd

De eerste wedstrijd tussen FC Basel en Eintracht Frankfurt eindigde in 0-3. De Zwitsers kwamen in de 27e minuut op voorsprong door een doelpunt van Samuele Campo. Laat in de tweede helft werd die voorsprong verder uitgebouwd. Kevin Bua en Fabian Frei namen de 0-2 en 0-3 voor hun rekening.

Teamnieuws

Beide teams kampen met blessures. Bij FC Basel staan de volgende spelers aan de kant: Luca Zuffi (gescheurde kruisband), Jonas Omlin (hamstringblessure), Ramires (onbekende blessure) en Afimico Pululu (onbekende blessure). Daarnaast zijn Omar Alderete en Taulant Xhaka geschorst.

Bij Eintracht Frankfurt zijn Yannick Brugger en Filip Kostic niet van de partij. Brugger heeft een bandenblessure en Kostic is geschorst.

FC Basel – Eintracht Frankfurt tip

Basel boekte in de heenwedstrijd een overtuigende overwinning en zit op rozen. Frankfurt moet echt aan de bak als het nog iets wil bewerkstelligen en dat zal een pittige klus worden. Onze tip bij FC Basel – Eintracht Frankfurt is dan ook dat Basel opnieuw wint. Die weddenschap heeft een quotering van 2.37 bij Toto.

FC Basel – Eintracht Frankfurt Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Basel: 2.37
Gelijkspel: 3.55
Winst Eintracht Frankfurt: 2.65