18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip vrijdag 9 januari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Barcelona – Atlético Madrid, Supercopa de España
Aanvang: donderdag 9 januari 2020, 20.00 uur
Beste wedtip: winst FC Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.97

FC Barcelona en Atlético Madrid gaan het tegen elkaar op nemen in de halve finale van de Supercopa de España. Het decor voor dit affiche is het King Abdullah Sports City in Djedda, Saudi Arabië. Dit is onze voorbeschouwing voor FC Barcelona – Atlético Madrid.

Rood Frenkie de Jong en géén drie punten

Barcelona moet nog altijd de koppositie delen met aartsrivaal Real Madrid. Beide ploegen hebben veertig punten na negentien wedstrijden. Barça heeft echter een beter doelsaldo (+26) en staat daardoor écht op de eerste plaats. Afgelopen weekend had Barcelona de kans om verder weg te lopen van Real Madrid. Het speelde in de stadsderby tegen Espanyol. Barça kwam op achterstand in de 23e minuut, maar knokte zich door goals van Luis Suaréz en Arturo Vidal naar een voorsprong (1-2). Lang leek Barcelona af te stevenen op een overwinning, maar toen kreeg Frenkie de Jong in de 75e minuut zijn tweede gele kaart. Espanyol rook bloed en sloeg in de 88e minuut toe. Wu Lei schoot de 2-2 binnen. Door de nederlaag kwam Real dus weer in punten gelijk met de Catalanen. Die ploeg won met 0-3 op bezoek bij Getafe.

De Catalanen zijn moeilijk te verslaan de laatste tijd. Van de laatste twaalf wedstrijden verloor het er geen een. Er werd vier keer gelijkgespeeld en acht keer gewonnen.

Derde in La Liga

Atlético Madrid is op dit moment de naaste belager van Barcelona en Real Madrid. Het staat op de derde plaats met 35 punten uit 19 wedstrijden. Er werd negen keer gewonnen, acht keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Ook Atléti is dus niet zo makkelijk te kloppen.

Afgelopen wedstrijd speelde het een thuiswedstrijd tegen Levante UD. Na achttien minuten stond de einduitslag al op het scorebord: 2-1. Atlético kwam in de dertiende minuut op een 1-0 voorsprong, zag Levante in de 16e minuut langszij komen en pakte vervolgens in de 18e minuut weer de leiding. Door de overwinning blijven de Madrilenen dus in het spoor van Barcelona en Real Madrid.

Wat denken de bookmakers van FC Barcelona – Atlético Madrid?

De bookmakers zien Barcelona als de grootste kanshebber op de winst. Een Catalaanse overwinning staat namelijk gequoteerd op 1.97. Een Madrileense overwinning krijgt een quotering van 3.60 en een gelijkspel 3.40.

Terug in de tijd: late treffer Lionel Messi levert Barça zege op

FC Barcelona en Atlético Madrid stonden dit seizoen al tegenover elkaar in het kader van de competitie. Het duel werd gespeeld in Madrid. Lang bleef het 0-0 in het Wanda Metropolitano. In de 86e minuut werd er uiteindelijk alsnog gescoord. Lionel Messi nam de treffer voor zijn rekening en bezorgde Barcelona dus de drie punten.

Teamnieuws: de topscoorder van de Spaanse competitie speelt bij Barcelona

Barcelona heeft met Lionel Messi de topscoorder van La Liga in huis. De Argentijnse superspits scoorde tot dusver al dertien keer. Ook Luis Suaréz weet het net vaak te vinden dit seizoen. De Uruguyaan scoorde tot nu toe elf keer en staat derde in het topscoordersklassement.

Waar het bij Barcelona goed loopt bij de aanvallers, is dat bij Atlético wel anders. Zij moeten het al een tijd doen zonder spits Diego Costa. De Spanjaard is al geruime tijd geblesseerd.

FC Barcelona – Atlético Madrid tip

Het belooft een mooi duel te worden tussen twee goede ploegen. Barcelona speelt in eigen huis en beschikt over een betere selectie. Het won eerder dit seizoen ook al van Atlético Madrid. Ondanks het feit dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, is onze tip bij FC Barcelona – Atlético Madrid, dat Barcelona gaat winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.97 bij Toto.

FC Barcelona – Atlético Madrid La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Barcelona: 1.97
Gelijkspel: 3.40
Winst Atlético Madrid: 3.60