18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Egypte – Zimbabwe voorspelling – wedden, quotes en tip 21 juni 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Egypte – Zimbabwe, Afrika Cup
Aanvang: Vrijdag 21 juni 2019, 22.00 uur
Beste wedtip: Doelpunt Mohamed Salah
Bookmaker: Toto
Quote: 1.73

Vrijdag staan gastland Egypte en Zimbabwe tegenover elkaar voor het openingsduel van de Afrika Cup. Beide landen zitten in groep A van het toernooi, samen met Congo-Kinshasa en Oeganda. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Egypte – Zimbabwe.

Tweede plek tijdens kwalificatie

Egypte is natuurlijk één van de favorieten voor de winst van de Afrika Cup, samen met landen als Marokko, Kameroen en Senegal. Toch eindigde het land als tweede in de poule van de kwalificatie, want Tunesië behaalde meer punten tijdens de zes groepswedstrijden. Wel wist Egypte één keer met 3-2 van Tunesië te winnen, door een doelpunt in de 90e minuut door wie anders dan Mohamed Salah.

 

Alle ogen zijn bij wedstrijden van Egypte ook niet voor niets op de sterspeler van Liverpool gericht, want hij is de man die het verschil moet maken tijdens deze Afrika Cup. Hij heeft twee goede seizoenen achter de rug bij Liverpool en zal op dit toernooi ook zijn kunsten gaan vertonen. Een logische bet voor Egypte – Zimbabwe zou dus kunnen zijn: doelpunt Mohamed Salah – deze voorspelling heeft een quote van 1.73.

Gelijkspel na gelijkspel

Zimbabwe speelde onlangs nog de COSAFA Cup en het behaalde op dit toernooi de derde plaats. In de halve finale verloor het land met penalty’s en in de wedstrijd om de derde plek won het juist met penalty’s. Na de officiële speeltijd eindigde die duels dus in een gelijkspel, net als de twee wedstrijden die het na dit toernooi nog speelde. Tegen Nigeria werd het uiteindelijk 0-0 en in het duel met Tanzania kwam Zimbabwe niet verder dan 1-1.

 

De kwalificatiewedstrijden van Zimbabwe voor de Afrika Cup verliepen wel goed, want het eindigde als eerste in de poule. In die groep zat het land samen met Congo-Kinshasa – waar het dit keer weer bij zit -, Liberia en Congo. Elf punten waren namelijk genoeg om de concurrentie op afstand te houden en zo het ticket voor de Afrika Cup te bemachtigen. De bookmakers hebben ondanks die eerste plaats niet zoveel vertrouwen in Zimbabwe, want een overwinning tegen Egypte levert een quote van 20.50 op.

Laatste ontmoeting

De landen spelen regelmatig tegen elkaar tijdens kwalificaties voor het WK voetbal, zo was dit ook het geval in 2014. Het werd een redelijk spannende wedstrijd met veel doelpunten en er was één man die uitblonk. Egypte nam erg snel de leiding, want na vijf minuten was het al raak via Mohammed Aboutrika. Het leek er dus in eerste instantie op dat de Egyptenaren makkelijk zouden gaan winnen. Niets was minder waar, want een kwartier later kwam Zimbabwe namelijk op gelijke hoogte. De Egyptenaren gingen uiteindelijk wel met een voorsprong rusten door niemand minder dan Mohamed Salah, 1-2. Na rust ontpopte hij zichzelf tot de matchwinner: De speler die nu voor Liverpool speelt maakte er namelijk nog twee en maakte daarmee zijn hattrick compleet, waardoor Egypte uiteindelijk met 2-4 won van Zimbabwe. Dit keer zijn Salah en zijn teamgenoten weer de torenhoge favoriet, want een overwinning van de Egyptenaren heeft een quote van 1.16.

Egypte – Zimbabwe tip

In het openingsduel in eigen land wil Egypte de supporters natuurlijk niet teleurstellen en ze zullen er dan ook alles aan doen om te winnen. De grote man aan de kant van het gastland is Mohamed Salah, daarnaast is hij in goeden doen en liet hij in de laatste ontmoeting met Zimbabwe al zien dat hij makkelijk scoort tegen dit land. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat Mohamed Salah een doelpunt maakt en deze voorspelling van Egypte – Zimbabwe heeft een quote van 1.73.

Egypte – Zimbabwe Afrika Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Egypte: 1.16
Gelijkspel: 5.40
Winst Zimbabwe: 20.50