18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Duitsland – Spanje wedden, tips en quotes 3 september 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Duitsland – Spanje, Nations League
Aanvang: donderdag 3 september 2020, 20:45 uur
Beste wedtip: Over 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.87

Grootmachten Duitsland en Spanje treffen elkaar in speelronde 1 van de Nations League 2020/21. In deze voorbeschouwing geven we de quoteringen en beste tips voor het wedden op dit duel.

Zware poule

Duitsland en Spanje zijn samen ingedeeld in Groep D van Divisie A, met verder Oekraïne en Zwitserland. Omdat alleen het team dat als eerste eindigt volgend jaar mag uitkomen in de eindronde, is dit voor zowel de Duitsers als de Spanjaarden een zware poule. Dit eerste duel is meteen ontzettend belangrijk, want de winnaar zet normaliter een reuzenstap richting groepswinst.

Doordat ze bij elkaar zijn ingedeeld, behoren Spanje en Duitsland ook niet tot de topfavorieten voor de eindzege van deze Nations League.

Het is niet verwonderlijk dat de quoteringen voor de zege in dit duel dicht bij elkaar liggen. Duitsland krijgt bij Toto 2.39 voor de winst, tegenover 2.85 voor Spanje. Wedden op het gelijkspel kan met een quote van 3.10.

Vorige editie

Hoe het Duitsland verging in de vorige editie van de Nations League weten wij in Nederland nog wel. Oranje versloeg de wereldkampioen van 2014 in Nederland met 3-0 en sleepte uit op de valreep een 2-2 gelijkspel in de wacht. De Duitsers eindigden daardoor als laatste in de groep, ook nog achter Frankrijk.

Spanje deed het iets beter, maar een 2-3 thuisnederlaag tegen Engeland en een 3-2 uitnederlaag bij Kroatië werd ze fataal. De Spanjaarden eindigden als tweede achter de Engelsen. Toch werd er uit wel met 1-2 gewonnen bij de Britten, dus Duitsland is gewaarschuwd.

Vorm van de teams

Om te bepalen waar we op gaan wedden bij Duitsland – Spanje, is het belangrijk om de vorm van beide landen te analyseren. Omdat het EK niet werd gespeeld, moeten we hiervoor terug naar de EK-kwalifcatie.

Duitsland verloor in die gehele EK-kwalifcatie slechts éénmaal, thuis tegen Nederland, nu bijna een jaar geleden. Het eindigde destijds in 2-4. In maart 2019 hadden de Duitsers al wel met 2-3 bij ons gewonnen, wat niet helemaal een terechte uitslag was. Tegen de overige ploegen Estland, Wit-Rusland en Noor-Ierland werd zowel uit als thuis gewonnen. Met onder andere 8-0, 4-0 en 6-1 zeges schroomden onze oosterburen niet om het krachtsverschil tegen de ‘kleintjes’ af en toe op het scoreformulier uit te drukken.

Spanje plaatse zich redelijk moeiteloos als groepswinnaar voor het EK. Het hield nummer twee Zweden op vijf punten achterstand en verloor geen enkele keer. Op 1-1 gelijke spelen tegen Zweden en Noorwegen in oktober vorig jaar na, werden alle wedstrijden gewonnen.

Opgeroepen spelers

Hoewel Thomas Müller en Jerome Boateng onlangs met Bayern München de Champions League wonnen, heeft bondscoach Joachim Löw ze in het kader van verjonging wederom niet opgeroepen. Met zijn 30 jaar is Real Madrid-middenvelder Toni Kroos de oudste speler, en Ilkay Gundogan is zelfs de enige niet-doelman die ouder is dan 26.
Oliver Baumann, Robin Gosens en Florian Neuhaus zijn voor het eerst bij de ploeg gehaald. Daarmee lijkt de kans verkeken dat we de deels Nederlandse Gosens nog in Oranje gaan zien.

Real Sociedad-vleugelspeler Mikel Oyarzabal is afgehaakt voor dit duel wegens een positieve coronatest. De teruggekeerde Spaanse bondscoach Luis Enrique – die een jaar afwezig was na het tragische overlijden van zijn dochter – heeft Barcelona-talent Ansu Fati voor het eerst bij de selectie gehaald, waarin ook ruimte is voor de snelle Wolves-buitenspeler Adama Traoré. Saúl Ñíguez, Isco en Diego Costa werden niet op het lijstje gezet.

Onderlinge geschiedenis

Spanje bewaart goede herinneringen aan competitieve ontmoetingen met Duitsland. In 2008 wonnen de Spanjaarden de finale van het EK ten koste van Duitsland met 1-0. Twee jaar later stond dezelfde stand op het scorebord toen de landen elkaar troffen in de halve finale van het WK. In de finale won Spanje vervolgens met dezelfde cijfers van Nederland.

Sindsdien werd er – in 2014 en in 2018 – alleen nog vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld. De Duitsers wonnen het eerste duel met 0-1 en de meest recente ontmoeting eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Duitsland – Spanje tip

De wereldkampioen van 2014 tegenover de wereldkampioen van 2010: Duitsland – Spanje is zoals altijd een duel tussen twee grootmachten. Maar hoe sterk zijn ze op dit moment tegen andere toplanden?
Wat Duitsland en Spanje in elk geval gemeen hebben is een flink aantal doelpunten in interlands gedurende de afgelopen anderhalf jaar. Daarom is de wedtip voor Duitsland – Spanje Over 2.5 doelpunten, bij Toto te vinden met een quotering van 1.87.

Duitsland – Spanje Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Duitsland: 2.39
Gelijkspel: 3.10
Winst Spanje: 2.85