Wedstrijd: Chelsea – Arsenal, Premier League
Aanvang: Dinsdag 21 januari 2020, 21.15 uur
Beste wedtip: Winst Chelsea
Bookmaker: Toto
Quote: 1.72
Chelsea staat vierde in de Premier League en moet deze plek behouden om recht te hebben op Champions League-voetbal volgend seizoen. De volgende test is stadsgenoot Arsenal, want die club komt op bezoek. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Chelsea – Arsenal.

Geen plaats meer zakken

Chelsea wil natuurlijk elk seizoen in de Champions League spelen en met de vierde plaats waar het nu op staat, is dit ook zeker mogelijk. Manchester United is de club die de Londenaren het meest op de hielen zit, want het staat vijfde. Dit team staat met 34 punten op een achterstand van 5 punten ten opzichte van Chelsea. Als de club uit Londen naar boven kijkt, ziet het dat Leicester City de nummer drie is en dit team heeft zes punten meer dan Chelsea. Er moet dus goed gepresteerd te worden om de vierde plek veilig te stellen of zelfs nog te klimmen op de ranglijst.

Op zaterdag kreeg Chelsea nog een hele zure nederlaag te verduren tegen Newcastle United. De nummer vier van Engeland had het betere van het spel, maar kwam niet tot scoren. Tammy Abraham kreeg de meeste kansen, maar de topscorer van Chelsea was niet scherp genoeg. Hierdoor leek het lang op een 0-0 af te gaan. Dit gebeurde uiteindelijk niet, want Newcastle ging er nog met de winst vandoor. Isaac Hayden kopte zijn ploeg namelijk in de 94e minuut naar een 1-0 overwinning.

Koning van de gelijke spelen

Arsenal wist zaterdag ook niet te winnen, want het speelde met 1-1 gelijk tegen Sheffield United. De Londenaren kwamen in eigen huis wel met 1-0 voor, maar in de 83e minuut gaven ze deze voorsprong weg. Dit was zeker niet de eerste keer dat Arsenal gelijkspeelde in dit Premier League-seizoen. Het moest de punten namelijk al elf keer eerder delen met de tegenstander en dit is het vaakst van alle teams in de Engelse competitie.

Mede door al die gelijke spelen staat Arsenal momenteel op de tiende plek in de Premier League. De club uit Londen zou er daarom verstandig aan doen om af en toe meer risico in het spel te leggen om zo een overwinning uit het vuur te slepen.

Geblesseerde en geschorste spelers

Beide clubs hebben niet zoveel last van blessures. Bij Chelsea raakte Christian Pulisic onlangs geblesseerd en hij is nog niet fit genoeg om in actie te komen tegen Arsenal. The Gunners verschijnen dinsdag zonder Pierre-Emerick Aubameyang aan de aftrap, want hij moest in het duel met Crystal Palace vertrekken door een rode kaart. Hij werd voor drie wedstrijden geschorst, waaronder de wedstrijd tegen Chelsea.

Late comeback

Op 29 december speelden de teams nog tegen elkaar in de Premier League en Arsenal kwam vroeg op voorsprong door een goal van Aubameyang. The Gunners hielden deze voorsprong ook lang vast, maar kort voor tijd ging het mis. Chelsea wist de score volledig om te draaien door in de 83e en 87e minuut te scoren. Zo werd het uiteindelijk 1-2 voor Chelsea, wat ook niet onverdiend was gezien het spelbeeld. Dinsdag zijn The Blues de favoriet, want een overwinning van de nummer vier van Engeland heeft een quote van 1.72. Een zege van Arsenal heeft een quote van 4.20.

Chelsea – Arsenal tip

De stand geeft al aan dat Chelsea dit seizoen een stuk sterker is dan Arsenal. Eerder dit seizoen waren The Blues ook al te sterk en dit keer moeten The Gunners ook nog eens hun topscorer Aubameyang missen. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat Chelsea wint en deze voorspelling van Chelsea – Arsenal heeft een quote van 1.72.

Chelsea – Arsenal Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 1.72
Gelijkspel: 3.80
Winst Arsenal: 4.20