18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Celta de Vigo – Real Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 17 augustus 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Celta de Vigo – Real Madrid, Primera División wedden
Aanvang: zaterdag 17 augustus 2019, 17.00 uur
Beste wedtip: Real Madrid wint en meer dan 3.5 goals
Bookmaker:Toto
Quote: 2.95

Het seizoen 2019/20 staat voor Real Madrid in het teken van revanche. De Koninklijke spendeerde fors en kocht voor meer dan 300 miljoen aan nieuwe spelers in. Op de eerste speeldag van La Liga wacht Celta de Vigo. Duels tussen deze twee clubs staan haast garant voor veel goals. Wedtips en quotes maken dat duidelijk.

Het roer moet om

De verkoop van Ronaldo aan Juventus in de zomer van 2018 ging Real Madrid niet in de koude kleren zitten. Zonder de Portugese goalgetter verliep de jaargang 2018/19 dramatisch voor de Merengues.

Een derde plaats in de competitie, met een straatlengte achterstand op Barcelona, uitschakeling in de achtste finale van de Champions League door Ajax en geen finale van de Copa del Rey vormen daarvan de illustratie.

Het roer moest om en Real Madrid toonde daadkracht op de transfermarkt met de aankoop van Eden Hazard. De Belg kwam voor 100 miljoen over van Chelsea. Een andere aanvallende impuls voor Real is Luka Jovic, die voor 60 miljoen werd opgehaald bij Eintracht Frankfurt. Topfavoriet voor de titel blijft Barcelona met een quotering van 1.60 voor het kampioenschap. Real Madrid is op 2.65 gequoteerd voor titelwinst in 2020.

Geen vlekkeloze voorbereiding

De 160 miljoen die Real Madrid uitgaf aan Hazard en Jovic vormde ongeveer de helft van wat de ploeg van Zinedine Zidane uitgaf aan nieuwe spelers deze zomer. Andere miljoenenaankopen waren verdedigers Eder Militao en Ferland Mendy en linksbuiten Rodrygo.

De International Champions Cup, die als voorbereiding op het nieuwe seizoen diende, verliep niet van een leien dakje. Real Madrid won geen van zijn drie duels in dit toernooi. Vooral de 3-7 nederlaag tegen stadgenoot Atlético kwam hard aan.

Gezien het feit dat Real in 6 van zijn 7 oefenwedstrijden niet de nul hield, is het wedden op beide teams scoren (quotering van 1.53) een mogelijkheid. Karim Benzema was Reals topscorer in de voorbereiding. Hij heeft een quotering van 2.30 voor het scoren van de eerste of laatste goal en een quotering van 1.76 voor een goal tegen Celta.

Doelpuntrijk duel in de maak

Celta ontsnapte vorig seizoen ternauwernood aan degradatie. Een sterke eindsprint onder leiding van Fran Escriba, die in maart van dit jaar Miguel Cardoso opvolgde, luidde lijfsbehoud in.

Competitieduels tussen Celta de Vigo en Real Madrid zijn vanuit historisch perspectief rijk aan goals. De laatste 10 Primera División-wedstrijden telden 48 goals. Real bleef ongeslagen in zijn laatste 10 duels tegen Celta en won 9 van die wedstrijden.

Op basis van die statistieken kan er worden gewed op meer dan 3.5 goals (quotering van 2.07) en meer dan 4.5 goals (quotering van 3.35). Real Madrid wint en meer dan 3.5 goals is gequoteerd op 2.95. Een laatste wedtip is een goal van Iago Aspas tegen Real Madrid, gequoteerd op 2.49. De Celta-spits was in de laatste 3 seizoenen goed voor respectievelijk 19, 22 en 20 competitiegoals.

Celta de Vigo – Real Madrid tip

Real Madrid kende een matige voorbereiding met als dieptepunt de 3-7 oefennederlaag tegen stadgenoot Atlético. Met de versterkte selectie moet de Koninklijke evenwel in staat worden geacht met ruime cijfers te winnen van Celta de Vigo, zoals de afgelopen seizoen het geval was. Tip bij het wedden op Celta de Vigo – Real Madrid: Real Madrid wint en meer dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.95.

Celta de Vigo – Real Madrid Primera Division wedden

Quotes bij Toto

Winst Celta de Vigo: 4.70
Gelijkspel: 4.10
Winst Real Madrid: 1.60