18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – RB Leipzig voorspelling – wedden, quotes en tip 17 december 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Borussia Dortmund – RB Leipzig, Bundesliga
Aanvang: dinsdag 17 december 2019, 20.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.55

Borussia Dortmund en RB Leipzig nemen het in een midweekse speelronde tegen elkaar op. Het is het duel tussen de nummers één en drie van de Bundesliga. Dit is onze voorbeschouwing voor Borussia Dortmund – RB Leipzig.

Simpele zege op 1. FSV Mainz

Borussia Dortmund staat op de derde plaats in de Bundesliga. Het haalde 29 punten uit 15 wedstrijden. De Geel-Zwarten wonnen acht keer, speelden vijf keer en verloren pas twee keer.

Afgelopen wedstrijd er met eenvoudig gewonnen van 1. FSV Mainz. In Mainz werd het 0-4 voor de bezoekers uit Dortmund. Marco Reus, Jadon Sancho, Thorgan Hazard en Nico Schulz zorgden voor de doelpunten.

Dortmund staat nu twee punten los van Bayern München en de afstand tot de koploper van de Bundesliga, RB Leipzig, is nog maar vier punten. Deze editie van Borussia Dortmund – RB Leipzig belooft dus een echte kraker te worden.

Koppositie overgenomen van Borussia Mönchengladbach

RB Leipzig is de nieuwe koploper van de Bundesliga. Die Roten Bullen wonnen eenvoudig met 0-3 op bezoek bij laagvlieger Fortuna Düsseldorf. Leipzig stond al na twee minuten op een 0-1 voorsprong door een goal van Patrik Schick. In de tweede helft breidde Timo Werner en Nordi Mukiele de score verder uit. Deze wedstrijd werd op een vrijdag gespeeld en aangezien Borussia Mönchengladbach pas op zondag in actie kwam, was Leipzig voor tenminste anderhalve dag de koploper van de Bundesliga. Uiteindelijk verloor Gladbach met 2-1 op bezoek bij VFL Wolfsburg en dus mag Leipzig zich nu echt de nieuwe lijstaanvoerder noemen.

Leipzig won tot nu toe tien keer. Het verloor daarna pas twee keer en speelde drie keer gelijk. Het kreeg tot nu toe pas zestien treffers tegen. Geen enkele club in de Bundesliga kreeg bovendien minder tegentreffers te verwerken dan Leipzig.

Tegen Dortmund kan er meteen een gat geslagen worden. Winst betekent dat Leipzig zeven punten los staat van Dortmund.

Wat denken de bookmakers van Borussia Dortmund – RB Leipzig?

De bookmakers zien Borussia Dortmund als de favoriet voor de winst. Een overwinning van Dortmund heeft een quotering van 2.18. Een overwinning van de bezoekers uit Leipzig staat gequoteerd op 2.95 en een gelijkspel op 3.55.

Terug in de tijd

Borussia Dortmund en RB Leipzig stonden pas zes keer eerder tegenover elkaar. De statistieken zijn nipt in het voordeel van Dortmund met drie overwinningen. Leipzig won twee keer en het eindigde één keer in een gelijkspel.

Vorig seizoen won Dortmund twee keer van Leipzig. In het eigen Signal Iduna Park werd het 4-1 en in Leipzig 0-1.

Teamnieuws: beide teams zijn vertegenwoordigt in het topscoordersklassment

Bij Dortmund zijn ze gewaarschuwd voor het scorend vermogen van RB Leipzig-spits Timo Werner. De Duitster scoorde al zestien keer seizoen. Hij staat daardoor tweede in het topscoordersklassement van de Bundesliga. Alleen Robert Lewandowski (Bayern München) scoorde tot nu toe vaker (18 doelpunten).

Dortmund is echter met twee spelers vertegenwoordigt in het topscoordersklassement. Marco Reus staat met negen doelpunten op de vierde plaats en Jadon Sancho met acht doelpunten op de vijfde plaats.

Borussia Dortmund – RB Leipzig tip

Het belooft een echte kraker te gaan worden. De belangen zijn er groot en de winnaar doet uitstekende zaken. Beide ploegen verloren pas twee keer dit seizoen. Leipzig is echter op dit moment beter in vorm. Het staat eerste, scoorde al 42 keer en kreeg pas 16 treffers tegen. Dortmund doet hier echter niet veel voor onder en dus is onze Borussia Dortmund – RB Leipzig tip dat het duel eindigt in een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.55 bij Toto.

Borussia Dortmund – RB Leipzig Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 2.18
Gelijkspel: 3.55
Winst RB Leipzig: 2.95