Wedstrijd: Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 19 september 2020, 20.30 uur
Beste wedtip: Borussia Dortmund wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.61

Al in de eerste speelronde van het nieuwe Bundesliga-seizoen komen de twee Borussia’s elkaar tegen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach.

Concurreren

De laatste landstitel van Borussia Dortmund dateert van het seizoen 2011/12, toen de club voor de tweede maal op rij kampioen werd. Sindsdien werd nog wel vijfmaal de tweede plaats behaald, maar een titel zat er niet meer in. Het devies van dit seizoen is dan ook om opnieuw te concurreren met grote rivaal Bayern München om de eindwinst in de Bundesliga. Gaat het na acht jaar lukken de Beierse club weer van de troon te stoten en opnieuw kampioen te worden?

Er vertrokken geen belangrijke spelers uit het Signal Iduna Park deze zomer, terwijl met Thomas Meunier, Jude Bellingham en de gehuurde Reinier wel drie nieuwe aanwinsten werden binnengehaald. De voorbereiding was niet zo succesvol, met nederlagen tegen Feyenoord en VfL Bochum en een gelijkspel tegen Bochum. Gezien die vorm zou het een tip zijn om te wedden op puntverlies. De voorspelling ‘Borussia Mönchengladbach wint of speelt gelijk’ geeft een quote van 2.10.

Standaard

Borussia Mönchengladbach is inmiddels een vaste naam in de subtop van de Duitse Bundesliga. Dat was wel eens anders. Door degradaties in 1999 en 2007 schipperde de kampioen van 1970, 1971, 1975, 1976 en 1977 tussen de hoogste twee klasses. Maar sinds het seizoen 2011/12 eindigt Mönchengladbach netjes in het linkerrijtje. Topklassering is een derde plaats in de jaargang 2014/15 en de vierde plek van vorig jaar leverde een plek op in de Champions League van dit seizoen.

Tobias Strobl, Fabian Johnson en Raffael vertrokken transfervrij en voor hen werden twee spelers gehuurd. Oostenrijkers Hannes Wolf (RB Leipzig) en Valentino Lazaro (Internazionale) zijn de nieuwe namen in Mönchengladbach. Tip: in de voorbereiding wist de club van coach Marco Rose vier keer de nul te houden in vijf wedstrijden. Denk je dat ze deze vorm doortrekken in de competitie? Ga dan wedden op de voorspelling ‘Borussia Mönchengladbach houdt de nul’, tegen een quote van 6.45.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach heeft de club uit Dortmund een groot voordeel. De laatste zes wedstrijden tegen Mönchengladbach werden namelijk allemaal gewonnen, met het doelsaldo 10-3. Vorig seizoen won Dortmund deze ontmoetingen met 2-1 en 1-2.

Teamnieuws

Bij Borussia Dortmund kunnen zomeraanwinsten Thomas Meunier en Jude Bellingham zomaar hun debuut gaan maken als basisspeler. Achterin zijn de meeste afwezigen. Dan-Axel Zagadou, Tobias Raschl en Marcel Schmelzer zijn er sowieso niet bij, terwijl Mateu Morey en Nico Schulz waarschijnlijk ook niet kunnen spelen.

Borussia Mönchengladbach stelt het zonder de geblesseerde Andreas Poulsen, terwijl het voor Valentino Lazaro, Julio Villalba, László Bénes, Denis Zakaria, Breel Embolo en Alassane Pléa nog onduidelijk is of ze kunnen spelen. Marcus Thuram mag de aanval van Die Fohlen gaan leiden.

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach tip

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach: voor beide teams zal een goede start aan deze competitie van belang zijn. De thuisploeg oogt op het moment wat sterker. Tip: wedden op de voorspelling ‘Borussia Dortmund wint’ met een quote van 1.61 bij Toto.

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 1.61
Gelijkspel: 4.20
Winst Borussia Mönchengladbach: 4.45