18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

BK Häcken – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip 1 augustus 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: BK Häcken – AZ, voorronde Europa League
Aanvang: donderdag 1 augustus 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.15

AZ is voor de kwalificatie voor de Europa League gekoppeld aan de Zweedse bekerwinnaar BK Häcken. Het eerste duel in Alkmaar is geëindigd in een bloedeloze 0-0. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel BK Häcken – AZ.

Vierde plaats

In tegenstelling tot AZ heeft Häcken al een aardig aantal wedstrijden in de benen zitten. De Zweedse competitie is namelijk al een tijdje bezig. Häcken bezet momenteel de vierde plek met dertig punten uit zestien wedstrijden. Er werd negen keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. De afstand met koploper Malmö FF bedraagt zes punten.

Häcken reikte tot de bekerfinale en daarin trof het Eskilstuna. Toen de finale gespeeld werd stond Häcken op de vijfde plaats en Eskilstuna op de vijftiende plaats. Häcken won uiteindelijk overtuigend met 3-0.

Het oogde slapjes

AZ kon voor eigen publiek in de heenwedstrijd niet overtuigen en creëerde veel te weinig kansen. De grootste kans in de eerste helft was voor Häcken. Ahmed Yasin zag zijn inzet op de lat belanden. In de tweede helft werd het publiek iets meer vermaakt. Echter waren meerder kansen niet besteed aan Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu en Guus Til. De bezoekers waren meteen razendsnel aan de andere kant en Daleho Irandust testte Marco Bizot. De keeper stond echter goed op zijn post en keerde de inzet. Niemand scoorde verder meer en dus zal er iemand moeten scoren in de return in Zweden.

AZ zal het in ieder geval beter willen doen dan vorig jaar tijdens de kwalificatieperiode. Toen werden de Alkmaarders aan een, op het eerst gezicht, zwakke tegenstander gekoppeld. Kairat Almaty uit Kazachstan was de tegenstander. In Kazachstan verloor AZ verrassend met 2-0. In de return moest de schade gerepareerd worden, maar dat lukte allesbehalve. AZ kwam op achterstand en via Til werd het vlak voor rust weer gelijk. Het zou vervolgens tot de 94e minuut duren voor de tweede Alkmaarse treffer viel en 2-1 was niet genoeg.

De bookmakers zien AZ als favoriet voor de winst in dit duel. Een quotering van 2.34 is verbonden aan een Alkmaarse overwinning. Verder staat een overwinning van BK Häcken op 2.70 en een gelijkspel op 3.15.

Onderlinge resultaten

AZ speelde, afgezien van deze ontmoetingen, nog niet eerder een officiële wedstrijd tegen BK Häcken.

Het speelde daarentegen wel ooit tegen twee andere Zweedse clubs. AZ ontmoette in de groepsfase van de Europa League eerder al Malmö FF. Thuis werd overtuigend met 4-1 gewonnen en uit bleef AZ steken op 0-0. Verder kruiste het de degens in 2010-2011 met IFK Göteborg. In het AFAS Stadion werd er met 2-0 gewonnen.

Blessures

Bij AZ kan coach Arne Slot niet beschikken over Nick Olij, Thomas Ouwejan en Alec Georgen.

Bij BK Häcken kan iedereen, voor zover dat bekend is, spelen in de return.

BK Häcken – AZ tip

AZ moet gaan scoren in de return. In de eerste wedstrijd had het moeite om echt te overtuigen. De kansen kwamen wel, maar ze werden niet benut. Häcken liet zich bij vlagen zien in Alkmaar. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden voor AZ. Het lijkt realistisch dat de stand na negentig minuten gelijk is. Met een gelijke stand (behalve 0-0) is AZ altijd door naar de volgende ronde op basis van de uitdoelpunten. De beste BK Häcken – AZ tip is dat het duel eindigt in een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.15 bij Toto.

BK Häcken – AZ Voorronde Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst BK Häcken: 2.70
Gelijkspel: 3.15
Winst AZ: 2.34