Wedstrijd: Bayern München – Bayer 04 Leverkusen, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 30 november 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Lewandowski scoort in beide helften
Bookmaker: Toto
Quote: 3.40

Bayern München gaat het in eigen huis opnemen tegen Bayer 04 Leverkusen. De Rekordmeister is nog maar één punt verwijderd van de koppositie. Dit is onze voorbeschouwing voor Bayern München – Bayer 04 Leverkusen.

Ingelopen op koploper Borussia Mönchengladbach

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga weer helemaal in het vizier. Het staat op de derde plek en heeft slechts één puntje minder dan koploper Borussia Mönchengladbach. Er werd zeven keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Dat levert een puntentotaal van 22 op.

Na de forse 5-1 nederlaag op bezoek bij Eintracht Frankfurt is Bayern weer opgekrabbeld. De laatste vier duels werden allemaal gewonnen en daar rolde een doelsaldo van 16-0 uit. Een prima statistiek dus voor de Beierse ploeg.

Ook in de Champions League kwam Bayern weer in actie. Het ging op bezoek bij Rode Ster Belgrado en won met overduidelijke cijfers: 0-6. Robert Lewandowski werd met vier treffers de grote man aan de kant van Bayern, dat zich geplaatst heeft voor de volgende ronde van het Miljardenbal.

Negende plaats met perspectief

Bayer Leverkusen vinden we terug op de negende plaats in de Duitse competitie. De ploeg van Peter Bosz haalde negentien punten uit twaalf wedstrijden. Deze negende plaats biedt echter nog genoeg perspectief op meer. De afstand met de koploper bedraagt namelijk zes punten. Het staat dus allemaal dicht op elkaar in de Bundesliga.

In de Bundesliga speelde Bayer Leverkusen onlangs gelijk tegen SC Freiburg. In de vijfde minuut kwamen de bezoekers op 0-1 door een doelpunt van Lucas Höler. Tien minuten voor rust kwam Leverkusen op gelijke hoogte door een goal van Moussa Diaby. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Ook Leverkusen is actief in de Champions League. Afgelopen wedstrijd won het met 0-2 van Lokomotiv Moskou en dat kunnen weleens hele belangrijke drie punten zijn. Leverkusen staat nu op de derde plaats met zes punten en heeft nummer twee Atlético Madrid, dat één puntje meer heeft, in het vizier. Leverkusen speelt in de laatste wedstrijd thuis tegen het al geplaatste Juventus.

Wat denken de bookmakers van Bayern München – Bayer 04 Leverkusen?

Bayern München wordt gezien als de onbetwiste favoriet in dit duel. Een Beierse overwinning heeft namelijk een quotering van 1.28.

Een overwinning van Bayer Leverkusen heeft een hoge quotering van 8.20.

Een gelijkspel staat op 5.75.

Terug in de tijd

Deze twee ploegen kennen een rijke historie op het gebied van eerdere ontmoetingen. Ze kruisten de degens maar liefst 88 keer eerder. De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van Bayern met 53 overwinningen. Leverkusen trok tot nu toe 18 keer aan het langste eind.

De laatste ontmoeting werd gewonnen door Leverkusen. In eigen huis won het met 3-1 van Bayern.

Teamnieuws: Lewandowski schiet ze er makkelijk in

Bayern München doet het op het gebied van doelpunten erg goed dit seizoen. Het wist het net al 33 keer te vinden en staat daarin gelijk met RB Leipzig (ook 33 goals voor). Met name Robert Lewandowski is op schot dit seizoen. De Poolse spits scoorde al zestien keer en had daar twaalf wedstrijden voor nodig. Hij staat dan ook eerste in het topscorersklassement in Duitsland.

Bayern München – Bayer 04 Leverkusen tip

Bayern is kwalitatief gezien beter dan Leverkusen. Het speelt daarnaast ook nog eens thuis en is één van de clubs die het vaakst heeft gescoord in de Bundesliga. Leverkusen moet hopen op een stunt, maar het gaat erg lastig worden. Het meest logische is wedden op een overwinning van Bayern. Dit levert echter een lage quotering van 1.28 op. Om de weddenschap interessanter te maken is onze tip om te wedden op het feit dat Lewandowski in beide helften scoort. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.40 bij Toto.

Bayern München – Bayer 04 Leverkusen Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayern München: 1.28
Gelijkspel: 5.75
Winst Bayer 04 Leverkusen: 8.20