Wedstrijd: AZ – Willem II, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 18 januari 2020, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst AZ, handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.88
De Eredivisie gaat weer van start en twee ploegen die het erg goed doen dit seizoen staan tegenover elkaar. AZ, dat tweede staat, ontvangt de nummer vier van de Nederlandse competitie, Willem II. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AZ – Willem II.

Uitstekende eerste seizoenshelft

AZ is bezig aan een sterk seizoen en staat dan ook tweede in de Eredivisie met 41 punten. Dit zijn maar drie punten minder dan koploper Ajax. De club uit Alkmaar had met een gelijk aantal punten als de Amsterdammers aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen, maar het verloor in de laatste wedstrijd van Sparta. Dit kwam vooral door een hele vroege rode kaart voor doelman Marco Bizot.

Ondanks die nederlaag heeft AZ nog steeds een gat van zeven punten tegenover PSV dat derde staat. De Alkmaarders moeten de tweede plaats zien te verdedigen om zo een plek te krijgen in de kwalificatie van de Champions League. Als het in de tweede seizoenshelft nog steeds zo goed staat bij AZ, dan moet dat wel lukken. De ploeg kreeg in de eerste achttien wedstrijden bijvoorbeeld slechts elf doelpunten tegen. Dat is het beste gemiddelde van heel de Eredivisie.

Verrassing in de Eredivisie

De grootste verrassing in dit Eredivisie-seizoen is toch wel Willem II. De Tilburgse club staat vierde en blijft daardoor teams als Feyenoord, Vitesse en Utrecht vooralsnog voor. De achterstand op PSV is maar één punt en als Willem II de Eindhovenaren voorbijgaat staan ze op de positie voor de kwalificatie van de Europa League. Het is alleen de vraag of de Tilburgers in de tweede seizoenshelft hetzelfde kunnen opbrengen als dat ze in de eerste helft lieten zien.

Bij Willem II zijn de doelpunten voor en tegen redelijk in balans, 27 om 22. Vooral in de doelpunten voor is nog winst te halen, want dit gemiddelde ligt lager dan van alle concurrenten. Zelfs Sparta, dat elfde staat, maakte evenveel goals in de eerste achttien wedstrijden.

Blessures en schorsingen

AZ moet twee spelers missen zaterdag en dit zijn Pantelis Hatzidiakos en Marco Bizot. De centrale verdediger liep een tijdje terug een kruisbandblessure op en hij is nog wel even afwezig. Bizot is nog geschorst door de rode kaart die hij opliep in het duel tegen Sparta. Willem II heeft vooralsnog geen belangrijke of opvallende afwezigen aanstaande zaterdag.

Gelijk opgaande strijd

De teams speelden al eerder tegen elkaar dit seizoen, maar toen in Tilburg. AZ kwam in de 22e minuut op een 0-1 voorsprong door een benutte penalty van Teun Koopmeiners. De club uit Alkmaar kon hier niet lang van genieten, want in de 31e minuut kwam Willem II al op gelijke hoogte door een doelpunt van Mats Köhlert. Na deze goal kwamen er nog kansen voor beide teams, meer voor AZ dan voor Willem II, maar het bleef bij deze 1-1. Het opvallendste aan het einde van het duel was nog dat Myron Boadu met een rode kaart moest vertrekken. De bookmakers zien het niet zomaar weer in een gelijkspel eindigen, want deze voorspelling heeft een quote van 4.95.

AZ – Willem II tip

De teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst van de Eredivisie en beginnen uitgerust aan de tweede seizoenshelft. AZ speelt thuis en heeft de sterkste selectie en liet in dit seizoen al zien dat het de concurrentie met Ajax aankan. Willem II doet het ook erg goed, maar heeft toch een stuk minder punten dan de club uit Alkmaar. Ook scoort de Tilburgse club niet heel veel, terwijl AZ er juist ook weinig tegen krijgt. De tip bij deze wedstrijd is daarom dat AZ wint met handicap -1. Deze voorspelling van AZ – Willem II heeft een quote van 1.88.

AZ – Willem II Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.35
Gelijkspel: 4.95
Winst Willem II: 7.40