Wedstrijd: AZ – PSV, Eredivisie
Aanvang: zondag 12 mei 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: meer dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.05

Mark van Bommel, niet vies van een beetje psychologische oorlogsvoering, verwacht dat de CL-uitschakeling van Ajax nog zal nadreunen. PSV gaat op bezoek bij een subtopper, waar het de laatste jaren altijd op spectaculaire wijze wint. Dit zijn de tips en quotes bij AZ – PSV.

Alle ballen op De Jong

Sinds PSV een steekje liet vallen tegen Vitesse in speelronde 29, heeft de top 2 geen punten meer verspeeld. PSV legt het op doelsaldo af tegen Ajax. Derhalve moeten de Eindhovenaren hopen op puntenverlies van de Amsterdammers tegen Utrecht of De Graafschap.

Een aderlating voor PSV is het wegvallen van Hirving Lozano in de slotfase van het seizoen. De Mexicaan redde zijn ploeg twee maanden geleden door kort voor de tijd de winnende tegen VVV te maken.

De laatste weken is het voornamelijk Luuk de Jong die trefzeker is. De Jong scoorde telkens in zijn laatste 6 wedstrijden. Hij heeft een quotering van 1.80 voor een goal tegen AZ.

Geen gebrek aan goals

AZ won dit kalenderjaar 7 van zijn 8 thuisduels in de Eredivisie, waaronder een fraaie 1-0 tegen Ajax. Daarmee boekten de Alkmaarders voor het eerst sinds lange tijd weer een zege op een top 3-club.

Op basis van de recente onderlinge resultaten is PSV topfavoriet. De regerend landskampioen won alle 10 laatste Eredivisie-ontmoetingen tegen AZ. De meeste van die duels waren rijk aan goals, met name de wedstrijden in Alkmaar.

De vier laatste duels in het AFAS-stadion leverden steeds minimaal meer dan 4.5 goals op. De uitslag 2-4 kwam 3x voor. In 6 van PSV’s 8 laatste Eredivisie-wedstrijden vielen er telkens minimaal meer dan 3.5 goals. Wedden op meer dan 3.5 goals heeft een quotering van 2.05.

PSV komt geregeld op achterstand

Gezien de recente onderlinge historie lijkt het logisch om te gaan voor een zege van PSV (quotering van 1.80). Tegen vergelijkbare subtoppers als Utrecht, Heerenveen en Vitesse kwam de Eindhovense formatie echter niet verder dan een gelijkspel in een uitduel.

Een tip is daarom om te kijken naar de dubbele kans ‘AZ wint of X’, gequoteerd op 1.82. Een ander opvallend gegeven is het feit dat PSV in de helft van zijn laatste 12 Eredivisie-wedstrijden op achterstand is gekomen. De weddenschap ‘AZ scoort het 1e doelpunt’ heeft een quotering van 2.27.

Andere interessante weddenschappen op basis van de recente duels van beide teams en de recente historie zijn: PSV scoort in beide helften (quotering 2.15), PSV wint en beide teams scoren (quotering van 2.70) en PSV wint en meer dan 3.5 goals (quotering van 3.15).

AZ – PSV tip

Duels tussen AZ en PSV kenmerken zich de laatste vijf seizoenen door veel goals: telkens meer dan 4.5 goals in de laatste 4 duels in Alkmaar. In 6 van PSV’s 8 laatste Eredivisie-wedstrijden vielen er telkens minimaal meer dan 3.5 goals. Tip bij het wedden op AZ – PSV: meer dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.05.

AZ – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 3.90
Gelijkspel: 4.20
Winst PSV: 1.80