18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – LASK Linz voorspelling – wedden, quotes en tip 20 februari 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: AZ – LASK Linz, Europa League
Aanvang: donderdag 20 februari 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: LASK Linz wint
Bookmaker: Toto
Quote: 3.00

Ajax en AZ vechten voor doorbekeren in de Europa League na de overwintering. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel AZ – LASK Linz.

Dip

Het seizoen kon niet op. Onder leiding van coach Arne Slot had AZ zich opgewerkt tot dé grote uitdager van regerend kampioen Ajax. Op doel staat Marco Bizot, die alle ballen tegen leek te houden. Voor hem zorgden de supertalenten Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu voor het nodige spektakel.

Vul dit aan met de degelijke Noren Jonas Svensson en Fredrik Midtsjö en de gekochte talenten Dani de Wit en Oussama Idrissi en het kon niet misgaan.

Klein probleem: het ging wel mis en het talentvolle team van Slot kwam in een onvervalste dip terecht. Er werd in de competitie verloren van Sparta (3-0), Willem (1-3) en FC Twente (2-0), terwijl ook de ontmoeting met NAC Breda in de beker een nederlaag opleverde.

Zodoende zou het een goede tip lijken om te wedden op een verliespartij van de Alkmaarders. Deze voorspelling krijgt van Toto een quote van 3.00, tegenover 2.35 voor een AZ-zege.

Bewijs

LASK Linz kan inmiddels eigenlijk niet meer onderschat worden. Deze club zal door niemand gezien worden als een hele lastige loting voor AZ, maar eigenlijk wijst alles erop dat LASK dit wel is.

Daar zijn twee duidelijke bewijzen voor. Ten eerste staat de club uit Linz op dit moment eerste in de Oostenrijkse Bundesliga, een punt boven het onverslaanbaar geachte Red Bull Salzburg (45 om 44 punten). Er zijn nog drie wedstrijden te spelen voor de kampioenspoule in Oostenrijk begint.

Daarnaast is er nog een duidelijk bewijs voor dat LASK niet onderschat moet worden. Hiervoor hoeven de mensen van AZ alleen maar een telefoontje te plegen naar Eindhoven. Met goede moed nam PSV het in de groepsfase namelijk op tegen de Oostenrijkers.

In het Philips Stadion werd het nog 0-0, maar uit verloor PSV met ruime cijfers: 4-1. Deze wedstrijden geven LASK het vertrouwen door te bekeren. Tip: wedden op de voorspelling ‘LASK Linz gaat door’ geeft een quote van 2.00.

Onderlinge resultaten

Over het onderlinge resultaat kunnen we kort zijn: AZ – LASK Linz was nog nooit een officieel affiche.

Teamnieuws

De problemen centraal achterin nemen voor Arne Slot serieuze vormen aan. Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens en Ron Vlaar zijn allemaal geblesseerd. Hierdoor zal Ramon Leeuwin starten met ofwel Jordy Clasie ofwel Teun Koopmeiners. Door de schorsing van Fredrik Midtsjö is de kans groot dat Calvin Stengs terugzakt naar het middenveld en Yukinari Sugawara als rechtsbuiten start.

Zo groot als de problemen voor AZ zijn, zo klein zijn ze voor de Oostenrijkse koploper. LASK heeft geen geblesseerden. Marko Raguz lijkt wel de voorkeur te gaan krijgen boven de Braziliaanse huurling Klauss. Opvallende naam is James Holland, die tussen 2009 en 2012 onder contract stond bij AZ, zonder speelminuten te maken.

AZ – LASK Linz tip

AZ – LASK Linz: een tijd geleden had heel Nederland veel vertrouwen in de Alkmaarders maar gezien de matige resultaten van de laatste tijd heeft dit vertrouwen een knauw gekregen. LASK Linz ruikt bloed. Tip: wedden op de voorspelling ‘LASK Linz wint’ met een quote van 1.63 bij Toto.

AZ – LASK Linz Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 2.35
Gelijkspel: 3.40
Winst LASK Linz: 3.00