18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 9 februari 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: AZ – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 9 februari 2020, 14.30 uur
Beste wedtip: winst AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 1.77

Als de storm geen roet in het eten gooit kan Nederland zondag kijken naar een onvervalste topper. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel AZ – Feyenoord.

Droomseizoen

Dit droomseizoen zou voor AZ zomaar eens de geschiedenisboeken in kunnen gaan. De fans van AZ hopen er al op: de derde landstitel in de clubhistorie. Eerder lukte het al in 1982 en 2009. De tweede plaats is daar natuurlijk niet genoeg voor maar de achterstand op Ajax is maar drie punten dus het moet te doen zijn, zeker gezien het feit dat de twee topclubs elkaar nog een tweede keer ontmoeten dit seizoen.

Deze winterstop was er de angst dat topspelers als Marco Bizot, Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Oussama Idrissi, Myron Boadu of Calvin Stengs zou vertrekken, maar zij bleven allen in Alkmaar. Tip: je kunt wedden op de voorspelling dat AZ kampioen gaat worden, wanneer je genoeg vertrouwen hebt in de formatie van coach Arne Slot. De quote voor deze voorspelling staat bij Toto op 9.45.

Orde op zaken

En zowaar durven Feyenoord-fans het woord ‘titeldroom’ weer in de mond te nemen. Sinds Jaap Stam vertrokken is uit De Kuip en Dick Advocaat zijn taken waarneemt is alles veranderd in Rotterdam. Het tij is gekeerd, flink in het voordeel van Feyenoord. Waar het onder Stam nog een kansloos seizoen leek te worden, heeft Advocaat orde op zaken gesteld. En met nog dertien wedstrijden te gaan staan de Rotterdammers zelfs op een hele verdienstelijke derde plaats.

Dat komt mede door een indrukwekkende reeks overwinningen. Achtereenvolgens werden PSV (3-1), FC Utrecht (1-2), sc Heerenveen (3-1), Heracles Almelo (2-3) en FC Emmen (3-0) verslagen. Met winteraankopen Oguzhan Özyakup en Robert Bozenik lijkt het team er daarnaast alleen maar sterker op te zijn geworden. Je kunt de laatste zes duels als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden op ‘beide teams scoren’ geeft namelijk een quote van 1.52.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is Feyenoord in het voordeel, met vier zeges in de laatste zes ontmoetingen. Van de andere twee duels won AZ er één en de laatste eindigde in een gelijkspel. Het doelsaldo is met 6-12 ruim in het voordeel van Feyenoord. De laatste AZ – Feyenoord was in september 2018 en eindigde in 1-1.

Teamnieuws

Centraal achterin is AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos de rest van het seizoen uitgeschakeld, waardoor Ron Vlaar en Stijn Wuytens het centrale duo gaan vormen. Ook wisselspeler Albert Gudmundsson is niet beschikbaar.

Feyenoord moet het stellen zonder verdediger Ridgeciano Haps en Sven van Beek. De backposities zullen ingevuld worden door Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida. Oguzhan Özyakup mag weer uitkijken naar een basisplaats.

AZ – Feyenoord tip

AZ – Feyenoord: de strijd om een plek bij de bovenste posities. Voor de thuisploeg lijkt deze wedstrijd van het grootste belang en dat thuisvoordeel kan wel eens de doorslag gaan geven. Tip: wedden op de voorspelling ‘winst AZ’ met een quote van 1.77 bij Toto.

AZ – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.77
Gelijkspel: 4.10
Winst Feyenoord: 4.15