18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Athletic Bilbao – FC Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 16 augustus 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Athletic Bilbao – FC Barcelona , La Liga
Aanvang: vrijdag 16 augustus 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst FC Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.66

Het Spaanse voetbalseizoen staat op het punt van beginnen. De huidige titelhouder, FC Barcelona, gaat het in de eerste wedstrijd zonder Lionel Messi opnemen tegen Athletic Bilbao. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Athletic Bilbao – FC Barcelona.

Aardige oefencampagne achter de rug

Athletic heeft al een aardig aantal oefenwedstrijden in de benen zitten. Op 20 juli trad het aan tegen Arenas Club. Er werd zeer overtuigend gewonnen: 1-6. Hierna volgde met Paderborn een Duitse tegenstander. In een doelpuntrijk duel kwam er geen winnaar: 3-3. Eén dag later namen de Spanjaarden het opnieuw op tegen een Duitse club. Ditmaal was de tegenstander Borussia Mönchengladbach. Nu werd er wel gewonnen: 0-2. Hierna werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Numancia en met strafschoppen gewonnen van West Ham United (2-4). Santander was de volgende horde en die ploeg bracht Athletic de eerste nederlaag in de oefencampagne toe: 2-1. In de laatste twee duels ontmoette het AS Roma (2-2) en Mirandés (1-2 winst).

Vorig seizoen eindigde Athletic op de achtste plaats in de Spaanse competitie. Het won 13 keer, speelde 14 keer gelijk en verloor 11 keer. Dit alles bracht ze op een puntentotaal van 53.

Grootmachten in de voorbereiding

FC Barcelona is in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meteen getest. Het ontmoette namelijk een aantal sterke tegenstanders. De eerste oefenwedstrijd ging echter wel meteen verloren tegen Chelsea. De Londenaren waren met 1-2 te sterk voor de Catalanen. Hierna volgde een ontmoeting met de club van een oude bekende. Het Vissel Kobe van Andres Iniesta was de tegenstander. Er werd met 0-2 gewonnen door twee goals van Carles Peréz. De wedstrijd om de ‘Trofeu Joan Gamper’ betekende het debuut voor de kersverse aanwinst Frenkie de Jong. Het was zijn eerste officiële wedstrijd voor Barça en hij won meteen. Tegen Arsenal werd het 2-1 voor Barcelona. Hierna volgden twee duels met het Italiaanse Napoli. Beide keren zegevierden de Spanjaarden. Eerst met 2-1 en twee dagen later met 0-4.

Vorig seizoen werd Barcelona vrij overtuigend kampioen. Na 38 speelrondes had het 87 punten en daarmee liet het nummer twee Atlético Madrid ver achter zich (76 punten). Barcelona won 26 keer, speelde 9 keer gelijk en verloor 3 keer.

Tegen Athletic is Barcelona volgens de bookmakers favoriet. Een lage quotering van 1.66 is verbonden aan een Catalaanse overwinning. Verder krijg je bij een overwinning van Athletic 4.60 keer je inzet terug en bij een gelijkspel 3.85.

Onderlinge resultaten

Athletic Bilbao en FC Barcelona kennen een flinke historie als het gaat om onderlinge resultaten. Deze twee ploegen stonden namelijk maar liefst 189 keer eerder tegenover elkaar.

De onderlinge statistieken zijn duidelijk in het voordeel van Barça. Die club won namelijk 93 keer. Athletic trok 62 keer aan het langste eind. Het eindigde daarnaast 34 keer in een gelijkspel.

De laatste twee ontmoetingen tussen deze twee clubs eindigden beide keren in een gelijkspel (0-0 en 1-1).

Blessures

Bij Athletic Bilbao zijn de volgende spelers niet inzetbaar: Benat Etxebarria, Inigo Lekue, Inigo Martinez, Ibai Gomez, Iñigo Córdoba en Gorka Guruzeta.

Bij Barcelona zijn Ousmane Dembélé, Marc-Andre ter Stegen, Ivan Rakitic, Luis Suárez, Arthur, Lionel Messi, Rafinha en Neto geblesseerd.

Athletic Bilbao – FC Barcelona tip

Het zal een lastige avond worden voor Athletic. Barcelona mist weliswaar een aantal belangrijke spelers, maar het krachtsverschil zal nog altijd te groot zijn. De beste Athletic Bilbao – FC Barcelona tip is dat FC Barcelona wint met een quotering van 1.66 bij Toto.

Athletic Bilbao – FC Barcelona La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Athletic Bilbao: 4.60
Gelijkspel: 3.85
Winst FC Barcelona: 1.66