18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Sporting Lissabon voorspelling – wedden, quotes en tip 8 november 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Arsenal – Sporting Lissabon, Europa League
Aanvang: donderdag 8 november 2018, 21.00 uur
Beste wedtip: minder dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.47

De twee koplopers van poule E in de Europa League ontmoeten elkaar in Londen: Arsenal – Sporting Lissabon. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Volle buit

Arsenal komt dit jaar weer uit in de Europa League na een zesde plaats in de Premier League. Vorig seizoen kwamen de Londenaren ook uit in deze competitie. Toen liet Arsenal in de poule 1. FC Köln, Rode Ster Belgrado en BATE Borisov achter zich en hierna velde de club achtereenvolgens Östersunds FK, AC Milan en CSKA Moskou, voor Atlético Madrid in de halve finales te sterk was. Dit seizoen hebben The Gunners tot nu toe de volle buit. Vorskla Poltava (4-2), FK Qarabag (0-3) en Sporting Lissabon (0-1) werden allemaal op een nederlaag getrakteerd.

In de competitie speelt Arsenal nog niet goed in de toppers, aangezien van Manchester City (0-2) en Chelsea (3-2) werd verloren en het tegen Liverpool in 1-1 eindigde. Verder speelden Unai Emery en zijn mannen met 2-2 gelijk tegen Crystal Palace en alle andere twaalf officiële duels werden gewonnen. Arsenal zal eindelijk weer een keer een prijs willen winnen. In 2014, 2015 en 2017 werd de FA Cup gewonnen, maar voor een Europese prijs moeten we terug naar 1994, toen de Europacup II werd gewonnen. Op dit moment lijkt Arsenal een goede tip om op te wedden voor eindwinst in de Europa League. De quote voor deze voorspelling is 5.50 bij Toto.

Onrust

Sporting Lissabon is het seizoen niet begonnen zoals het gehoopt had. In de transferperiode zag het, mede door het incident met de gewelddadige supporters, al sterkhouders als Rui Patrício, William Carvalho en Gelson Martins vertrekken. Ook de competitie is niet naar wens gestart. Tot nu toe werd al van Braga (1-0) en Portimonense (4-2) verloren en coach José Peseiro kreeg ontslag van de Portugese clubleiding. Als opvolger lijkt oud-Ajaxtrainer Marcel Keizer in beeld te zijn. Hij is momenteel werkzaam bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten (update 8-11-2018: Marcel Keizer is inmiddels officieel aangesteld als trainer van Sporting Lissabon).

In de Europa League werden voor de nederlaag tegen Arsenal wel achtereenvolgens FK Qarabag (2-0) en Vorskla Poltava (1-2) verslagen. Hierdoor is het vooruitzicht op Europese overwintering vooralsnog goed. Vorig seizoen werd Sporting derde in de Champions Leaguepoule, achter Barcelona en Juventus, waarna in de Europa League FK Astana en Viktoria Pilsen verslagen werden. Net als Arsenal vonden de Portugezen tegen Atlético Madrid hun Waterloo. Toto heeft vertrouwen in het Europees overwinteren van Sporting dit seizoen. De bookmaker geeft een quote van 1.03 voor deze voorspelling. Gezien de lage quotering lijkt dit geen beste tip om op te wedden.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd Arsenal – Sporting Lissabon stond nog nooit eerder op het programma. De heenwedstrijd in Portugal was de eerste keer dat de twee clubs elkaar ontmoetten. Uiteindelijk kwam Arsenal als sterkste uit de strijd, door een doelpunt van Danny Welbeck.

Teamnieuws

Unai Emery moet verdedigers Carl Jenkinson, Konstantinos Mavropanos en middenvelder Mohamed Elneny missen, terwil ook Laurent Koscielny en Ainsley Maitland-Niles vraagtekens zijn. Sokratis Papastathopoulos lijkt fit genoeg om samen met Rob Holding centraal te starten. Petr Čech hoopt op doel te starten en ook Mattéo Guendouzi, Aaron Ramsey, Alex Iwobi en Danny Welbeck hopen vanuit de basis te mogen spelen.

Sporting Lissabon moet het zeer waarschijnlijk stellen zonder Rodrigo Battaglia, terwijl Stefan Ristovski, Stefano Sturaro en Raphinha sowieso niet meespelen. Jeremy Mathieu en Bas Dost lijken weer fit genoeg om in de basis te kunnen starten. Doelman Emiliano Viviani heeft nog last van zijn blessure, waardoor Rubén Ribeiro op doel zou kunnen beginnen.

Arsenal – Sporting Lissabon tip

Arsenal – Sporting Lissabon is een wedstrijd waarin vooral de thuisploeg kansen zal zien om te winnen, zodat het zich na vier duels al voor de volgende ronde plaatst. Topwedstrijden van deze ploegen eindigen vaak niet in een doelpuntenfestijn, als we ook de heenwedstrijd meenemen in deze voorspelling. Tip: wedden op ‘minder dan 3,5 goals’ met een quote van 1.47 bij Toto.

Arsenal – Sporting Lissabon Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 1.29
Gelijkspel: 5.10
Winst Sporting Lissabon: 8.90