Wedstrijd: Arsenal – Napoli, Europa League wedden
Aanvang: donderdag 11 april 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Arsenal wint & beide teams scoren
Bookmaker:Toto
Quote: 3.90

Een plaats in de top 4 in de Premier League is dit seizoen allerminst een zekerheid voor Arsenal. Champions League-voetbal kan echter ook via het winnen van de Europa League worden behaald. De Londenaren zijn gevorderd tot de kwartfinale, waarin Napoli wacht.

Ervaring met het winnen van de EL

Arsenal maakte afgelopen zondag geen al te beste beurt tegen Everton. Op bezoek bij de middenmoter uit Liverpool gingen de Gunners met 1-0 onderuit. Een plaats in de top 4 is daardoor nog niet uit beeld geraakt, maar veel uitglijders kan Arsenal zich in de laatste 6 competitieduels niet meer permitteren.

Er is nog altijd het vangnet van het winnen van de Europa League, wat aan Unai Emery is toevertrouwd. Hij won tussen 2014 en 2016 de EL 3x op rij met Sevilla. De statistieken spreken bovendien in het voordeel van Arsenal.

Zo verloren de Gunners slechts 1 van hun 12 thuisduels in de EL en zegevierden ze in 6 van hun laatste 7 wedstrijden tegen Italiaanse opponenten. Wedden op winst van Arsenal op Napoli heeft een quotering van 2.35. De weddenschap ‘Arsenal to qualify’ is eveneens gequoteerd op 2.35.

Alles op de EL

Ook dit seizoen lukte het Napoli niet de hegemonie van Juventus te doorbreken. Een schrale troost voor de huidige nummer 2 van de Serie A is de plaatsing voor de Champions League 2019/2020. Met een voorsprong van 12 punten op de nummer 4 met nog 7 duels te gaan, moet het wel heel vreemd lopen willen de Zuid-Italianen CL-kwalificatie nog mislopen.

In het verleden kwam het nog wel eens voor dat Napoli het Europese bekervoetbal liet lopen omdat prioriteit werd gegeven aan de Serie A. Aangezien er voor Napoli niet veel meer te winnen valt in de competitie is de Europa League de enige kans op een prijs dit seizoen. Lorenzo Insigne scoorde in de 3 CL-duels die hij eerder dit seizoen tegen Liverpool, Paris Saint-Germain en nog eens PSG speelde. Hij heeft een quotering van 2.85 voor een goal tegen Arsenal.

De Partenopei maakten dit seizoen, ondanks de uitschakeling in de poulefase, indruk in de Champions League. Alleen van Liverpool werd 1x verloren. Eén van de mindere Europese duels in 2018/19 was het 3-1 verlies in Salzburg tegen Red Bull (return 1/8e finale EL), maar als excuus kon worden aangevoerd het ontbreken van centrale verdedigers Koulibaly en Maksimovic. Zij zijn er tegen Arsenal bij.

Arsenal favoriet voor de winst

Arsenal mist tegen Napoli waarschijnlijk centrale verdediger Laurent Koscielny en middenvelder Granit Xhaka. Napoli won nog nooit een Europees duel op Engelse bodem tegen een Engelse club: 5 nederlagen en 2 remises. Daarnaast won de Italiaanse club slechts 2 van zijn laatste 9 Europese uitduels.

Hoewel Arsenal de nul hield in 7 van zijn laatste 9 thuisduels (waaronder tegen Chelsea en Manchester United) en de quoteringen van 3.60 voor ‘Arsenal krijgt geen tegendoelpunt’ en 4.75 voor ‘Arsenal wint zonder tegendoelpunt’ aantrekkelijk geprijsd zijn, lijkt het niet waarschijnlijk dat Napoli met zijn sterke voorhoede niet tot scoren komt tegen Arsenal.

Daarom lijkt het raadzamer te wedden op ‘Arsenal wint en beide teams scoren’, gequoteerd op 3.90. De weddenschap ‘Arsenal scoort in beide helften’ heeft een quotering van 3.05. Een andere bet om in de gaten te houden, is ‘Arsenal wint en meer dan 2.5 goals’, met een quotering van 3.20.

Arsenal – Napoli tip

Arsenal presteerde dit kalenderjaar sterk in de topduels op eigen terrein. Zo werden Chelsea en Manchester United beide met 2-0 verslagen. Napoli won slechts 3 van zijn laatste 10 uitwedstrijden. Gezien de aanvalskracht van beide teams mag worden verwacht dat zowel Arsenal als Napoli scoren. Tip bij het wedden op Arsenal – Napoli: Arsenal wint & beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 3.90.

Arsenal – Napoli Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 2.35
Gelijkspel: 3.50
Winst Napoli: 2.95