18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Leeds United FA Cup voorspelling – wedden, quotes en tip zondag 5 januari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Arsenal – Leeds United, FA Cup
Aanvang: maandag 6 januari 2020 2019, 20.56 uur
Beste wedtip: Arsenal wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.20

In de derde ronde van de FA Cup neemt Arsenal het in eigen huis op tegen Leeds United. Dit is onze voorbeschouwing voor de wedstrijd Arsenal – Leeds United.

Teleurstellende tiende plaats

Arsenal beleeft een heel matig seizoen tot nu toe. The Gunners staan op een teleurstellende tiende plaats met 27 punten uit 21 wedstrijden. Er werd zes keer gewonnen, negen keer gelijkgespeeld en zes keer verloren. Qua aantal nederlagen zou je zeggen dat het een redelijk seizoen is voor Arsenal; nummer drie Manchester City verloor bijvoorbeeld vijf keer. Het zijn echter de vele gelijke spelen die Arsenal telkens de das om doen. Daardoor loopt het puntenaantal niet echt op.

Op nieuwjaarsdag speelde Arsenal een thuiswedstrijd tegen Manchester United. The Gunners trokken uiteindelijk met 2-0 aan het langste eind en zijn tot op vier punten van de Mancunians gekomen. Aan de andere kant is de afstand tot laaggeklasseerde teams ook niet zo groot meer. Zo heeft nummer vijftien Burnley slechts drie punten minder dan Arsenal.

In de FA-Cup eindigde het avontuur van Arsenal vorig seizoen in de vierde ronde. Het moest het toen in eigen huis opnemen tegen Manchester City, dat later de FA-Cup zou winnen, en dat liep niet goed af. In het Emirates Stadium werd het 1-3 voor City.

Gedeeld koploper in de Championship

Leeds United is gedeeld koploper in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Het deelt die plaats momenteel met West-Bromwich Albion. Beide ploegen hebben na 26 wedstrijden 52 punten verzameld. De Championship is groot van omvang, de competite telt namelijk maar liefst 24 teams.

2020 kon niet beter beginnen voor de liefhebbers van de Championship. Het nieuwe jaar begon namelijk met de topper tussen Leeds en West-Brom. Op The Hawthorns van West Brom eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. West-Brom kwam al in de tweede minuut op voorsprong door een doelpunt van Semi Ajayi. Diezelfde Ajayi ontpopte zich in de tweede helft tot schlemiel. Hij werkte de bal in de 52e minuut achter zijn doelman.

Voor Leeds komt promotie naar de Premier League steeds dichterbij. De nummers één en twee van de Championship promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau van Engeland. Op dit moment is de afstand tussen Leeds en nummer drie Brentford FC negen punten.

Wat denken de bookmakers van Arsenal – Leeds United?

De bookmakers zien Arsenal als de favoriet voor dit duel. Een overwinning van The Gunners staat gequoteerd op 1.47. Een overwinning van Leeds staat gequoteerd op 5.90 en een gelijkspel op 4.35.

Terug in de tijd: Arsenal is ongeslagen in de laatste vijf ontmoetingen met Leeds

Arsenal verloor in de laatste vijf ontmoetingen met Leeds geen enkele keer. Het won vier keer en speelde één keer gelijl.

Op 9 januari 2012 stonden deze twee ploegen voor het laatst tegenover elkaar. Ook toen was dat in het kader van de FA-Cup. Arsenal boekte destijds in eigen huis een 1-0 zege op Leeds.

Teamnieuws: Pierre-Emerick Aubameyang weet het net vaak te vinden

Bij Leeds moeten ze oppassen voor het scorend vermogen van Arsenal-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang. Hij scoorde dit seizoen al dertien keer en staat op een gedeelde tweede plaats in het topscoordersklassement van de Premier League.

Arsenal – Leeds United tip

Leeds heeft al heel wat wedstrijden in de benen en doet het goed in de competitie. Arsenal kan met de FA-Cup het seizoen alsnog een beetje rechtrekken. Het speelt daarnaast in eigen huis en beschikt over een beter elftal. De beste Arsenal – Leeds United tip is dan ook dat Arsenal gaat winnen. Deze weddenschap heeft echter een lage quotering van 1.64. Om het interessanter te maken, kun je ook wedden op het feit dat Arsenal gaat winnen met handicap -1. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.20 bij Toto.

Arsenal – Leeds United FA Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 1.64
Gelijkspel: 4.35
Winst Leeds United: 5.90