Wedstrijd: Argentinië – Colombia, Copa América
Aanvang: zondag 16 juni 2019, 00.00 uur
Beste wedtip: winst Argentinië
Bookmaker: Toto
Quote: 2.15

Het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, de Copa América, staat weer op het programma. Argentinië en Colombia nemen het tegen elkaar op. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op de wedstrijd Argentinië – Colombia.

Goede oefencampagne

Argentinië heeft een goede oefencampagne achter de rug. Na de uitschakeling tegen Frankrijk (4-3 in de achtste finale) op het WK in Rusland, speelde Argentinië drie oefenwedstrijden. De eerste vond plaats op 22 maart. Venezuela was de tegenstander en er werd met 1-3 gewonnen. Vier dagen later was Marokko in Tanger de tegenstander. Er werd met minimaal verschil gewonnen: 0-1. Op 8 juni speelden de Argentijnen de laatste oefenwedstrijd uit de serie. Nicaragua werd met 5-1 simpel aan de kant gezet.

Argentinië zal de vorige editie van dit toernooi graag zo snel mogelijk willen vergeten. In 2016 werd er in de finale verloren van Chili. Na 120 minuten voetbal was het duel nog steeds niet beslist en dat betekende strafschoppen. De Chilenen namen die vervolgens beter.

Argentinië is ingedeeld in een poule met Colombia, Qatar (doet als gast mee) en Paraguay. In die poule lijken Argentinië en Colombia de voornaamste kandidaten om door te gaan naar de volgende ronde. In een rechtstreeks duel zien de bookmakers Argentinië als de favoriet voor de winst. Een quotering van 2.15 is verbonden aan een Argentijnse overwinning. Een Colombiaanse overwinning staat op 3.45 en een gelijkspel op 3.05.

Eén nederlaag

Ook Colombia strandde in de achtste finale op het WK. Na een 1-1 einstand na de reguliere speeltijd en de verlenging nam England de strafschoppen beter. Net als Argentinië duurde het vervolgens erg lang voordat Colombia weer een wedstrijd speelde. Op 22 maart was Japan de tegenstander. Colombia won met 0-1. Hierna werd er verloren met 2-1 van Zuid-Korea. Na deze nederlaag wonnen de Colombianen met 3-0 van Panama en met 0-3 van Peru.

Colombia eindigde de laatste editie van de Copa América op de derde plaats. In 2001 kroonde het zich tot Zuid-Amerikaans kampioen.

Onderlinge resultaten

Argentinië en Colombia stonden 36 keer eerder tegenover elkaar in het verleden. De statistieken zijn in Argentijns voordeel met 19 overwinningen. Colombia won 8 keer en het eindigde 9 keer in een gelijkspel.

De laatste editie van Argentinië – Colombia stond op 15 november 2016 op het programma. In het kader van de kwalificatie voor het WK in Rusland werd het 3-0 voor Argentinië.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Argentinië zijn er geen geblesseerde en/of afwezige spelers.

Ook bij Colombia kan men over een fitte selectie beschikken in aanloop naar het treffen met Argentinië.

Argentinië – Colombia tip

Argentinië is volgens de bookmakers de favoriet voor de overwinning. Het heeft ook de onderlinge resultaten in het voordeel. De beste Argentinië – Colombia tip is dat Argentinië wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.15 bij Toto.

Argentinië – Colombia Copa América wedden

Quotes bij Toto

Winst Argentinië: 2.15
Gelijkspel: 3.05
Winst Colombia: 3. 15