18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Willem II voorspelling – wedden, quotes en tip 6 december 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Ajax – Willem II, Eredivisie
Aanvang: vrijdag 6 december 2019, 20.15 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.70

De ongenaakbare koploper krijgt de verrassende nummer vier op bezoek. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – Willem II.

Ongenaakbaar

Negentien zeges, vijf gelijke spelen en slechts één nederlaag; dat is tot nu toe de opbrengst van het seizoen 2019/20 voor Ajax. Coach Erik ten Hag heeft na wat rouleren zijn ideale basiself gevonden. Goed nieuws voor Noussair Mazraoui, Joël Veltman, Lisandro Martínez en Quincy Promes en slechter nieuws voor Sergiño Dest, Perr Schuurs, Édson Álvarez en David Neres. De laatste weken loopt het prima, vooral in de Eredivisie. De enige nederlaag was namelijk tegen Chelsea in de Champions League en in de competitie leidt Ajax met zes punten voorsprong op AZ.

De eerste ontmoeting met de Alkmaarse achtervolger van dit seizoen staat voor volgend weekeinde gepland. Mocht Ajax ook van AZ weten te winnen, dan wordt er helemaal een gat geslagen. De laatste weken zijn de Amsterdammers ongenaakbaar. Vooral in aanvallend opzicht wordt indruk gemaakt. In zeven van de acht laatste wedstrijden wisten de Amsterdammers minimaal vier keer te scoren. Tip: je kunt wedden dat Ajax ook nu op schot is. De voorspelling ‘Ajax scoort 3+ keer’ krijgt een quote van 1.38.

Verbazingwekkend

Kijken we naar de ranglijst, dan lijken er een paar opvallende zaken aan de hand te zijn. Een van die verrassingen is de vierde plaats van Willem II, twee punten boven een topclub als Feyenoord maar ook slechts twee punten achter op PSV. Wellicht kan Willem II in de komende weken de competitiegenoot inhalen en zich zo, in elk geval tijdelijk, kronen tot beste club van Noord-Brabant. De enige andere concurrent voor die titel in de Eredivisie is RKC Waalwijk en die ploeg staat laatste, dus voor Willem II zou dit een mooie bekroning zijn.

De prestaties van Willem II zijn verbazingwekkend. De Tilburgse club heeft de twaalfde begroting van de Eredivisie, minder dan PEC Zwolle, ADO Den Haag of FC Twente. Toch weet Adrie Koster met zijn team de vierde stek in te nemen. De resultaten zijn niet eens zo opvallend. Van PSV werd gewonnen, maar verder won Willem II ook van teams die een stuk lager geklasseerd zijn. In de laatste twee duels vielen minimaal vier goals. Dit kan een tip zijn voor je voorspelling; wedden op ‘meer dan 3,5 goals’ geeft een quote van 1.55.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar het recente verleden van Ajax – Willem II, dan levert dit een fors thuisvoordeel op. De laatste zes wedstrijden won Ajax namelijk allemaal. Het doelsaldo is met 19-4 overtuigend in het voordeel van de Amsterdammers.

Teamnieuws

Drie Ajax-vleugelspelers zitten inmiddels op de blessurebank bij Ajax. David Neres, Zakaria Labyad en Quincy Promes doen allemaal niet mee. De kans is groot dat Noa Lang en Klaas-Jan Huntelaar hierdoor in aanmerking komen voor een plek in de basis. Dan zou Ajax dus hetzelfde spelen als tegen FC Twente na de blessure van Promes.

Bij Willem II hoef je weinig wijzigingen te verwachten. Het zou ook raar zijn veel te veranderen na de 4-0-zege op Sparta. Fernando Lewis is nog geblesseerd. Ook Marios Vrousai hoeft niet op een basisplaats te rekenen. Op zijn plek speelt Mike Trésor Ndayishimiye al een tijdje naar behoren.

Ajax – Willem II tip

De bezoekers zijn in goeden doen en mogen zich de grote verrassing van de Eredivisie noemen, maar toch is bij deze Ajax – Willem II de thuisclub de grote favoriet. Gezien de vorm van Ajax en het recente onderlinge verleden mag je rekenen op een ruime zege. Tip: wedden op ‘Ajax wint met handicap -2’ met een quote van 1.70 bij Toto.

Ajax – Willem II Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.10
Gelijkspel: 8.75
Winst Willem II: 17.75