18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Real Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 13 februari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Ajax – Real Madrid, Champions League wedden
Aanvang: woensdag 13 februari 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Real Madrid wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.90

Ajax heeft vooralsnog de winterstop niet goed verteerd. Real Madrid draait daarentegen op volle toeren en is op jacht naar een vierde CL-zege in successie. Dit zijn de wedtips en quotes voor Ajax – Real Madrid.

Titelkansen te grabbel gegooid

In een paar weken tijd lijkt Ajax zijn kansen op het kampioenschap te hebben verspeeld. Na de 4-4 tegen Heerenveen en de 6-2 in De Kuip liepen de Amsterdammers afgelopen weekend opnieuw averij op. In Almelo ging Ajax met 1-0 de boot in.

In deze beroerde tijden moet de ploeg van Erik ten Hag zich vastklampen aan fraaie statistieken in aanloop naar het duel met Real Madrid. Zo verloor Ajax voor het laatst in november 2017 een thuisduel en leed het in slechts 1 van zijn laatste 21 Europese duels een nederlaag.

Het aanvankelijke optimisme over de kansen tegen de Koninklijke is inmiddels getemperd, maar er zijn wel degelijk kansen om te scoren. Real Madrid incasseerde in zijn laatste 8 officiële immers telkens minimaal een tegengoal. Een tip is daarom: Real Madrid wint en beide teams scoren, gequoteerd op 2.95.

Geen enkele ploeg krijgt vat op Real in de knock-outfase

Zoals zo vaak de afgelopen seizoenen heeft Real Madrid bij de start van de tweede seizoenshelft eindelijk de gewenste vorm te pakken. De Merengues verloren maar 1 van hun laatste 10 duels. Dankzij de 1-3 overwinning op stadgenoot Atletico afgelopen zaterdag steeg Real naar de tweede plaats. Gelet op het puntengemors van Barcelona de laatste tijd, is landstitel nog niet buiten beeld.

Wat de kansen op het doorstoten naar de kwartfinale betreft, lijkt Ajax zich weinig illusies te hoeven maken. In de laatste vier seizoenen lukte het alleen Juventus om Real Madrid uit te schakelen in de knock-outfase.

Real Madrid won 8 van zijn laatste 10 Champions League-duels op verplaatsing. Ondanks deze indrukwekkende cijfers is de quotering van 1.88 voor een zege van Real in Amsterdam aan de behoorlijke kant. Een andere wedmogelijkheid is voorspellen dat Sergio Ramos scoort. De verdediger scoorde 6 keer in zijn laatste 12 duels en hij is de vaste penaltynemer bij Real. Wedden op een goal van Sergio Ramos tijdens Ajax – Real Madrid heeft een quotering van 2.95.

Wedden op meer dan 3.5 goals

Geheel topfit zijn de selecties van Ajax en Real Madrid niet. De Amsterdammers missen Lisandro Magallan, die kampt met een bovenbeenblessure. Bij Real ontbreekt Isco vanwege rugklachten. Het meespelen van Toni Kroos is twijfelachtig.

Gezien het vormpeil van beide clubs is het niet onwaarschijnlijk dat de return uitdraait op een formaliteit. Real Madrid is in staat om met een marge van 2 goals te winnen van Ajax. Derhalve is het wedden op Real Madrid wint met handicap -1, gequoteerd op 2.90, een aan te raden optie.

Gezien het feit dat in 5 van Reals laatste 8 uitwedstrijden er meer dan 3.5 goals werden gescoord en dat in 4 van Ajax’ 6 laatste officiële duels er meer dan 3.5 goals vielen is een wedadvies: meer dan 3.5 goals bij Real Madrid – Ajax. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.20. Voorspellen dat Real Madrid wint en meer dan 3.5 goals, gequoteerd op 3.65, is nog lucratiever.

Ajax- Real Madrid tip

Van de grootse vorm die Ajax in de eerste seizoenshelft liet zien, is weinig meer over. Real Madrid is daarentegen op de weg terug en verliest amper nog. Real moet in staat worden geacht om met twee goals verschil te winnen van Ajax. Daarom luidt de wedtip bij Ajax – Real Madrid: Real wint met handicap -1, bij Toto gequoteerd op 2.90.

Ajax – Real Madrid Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 3.75
Gelijkspel: 4.00
Winst Real Madrid: 1.88