18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Cambuur wedden, tips en quotes 2 maart 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: AZ – Cambuur, KNVB Beker
Aanvang: donderdag 2 maart 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: dubbele kans Cambuur
Bookmaker: Toto
Quote: 2.51

Van de vier ploegen die nu nog in de KNVB Beker zitten, heeft Cambuur misschien wel de grootste stunt geleverd door in de achtste finales Ajax uit te schakelen. Maar als je Ajax kunt hebben, dan kun je ook winnen van AZ. Zeker als je bedenkt dat AZ zit in de hoeken waar de klappen vallen.

Misschien

Want klappen kreeg de ploeg uit Alkmaar de laatste weken zeker te verduren. Het leek misschien wel mogelijk, een stunt tegen Olympique Lyon. Een club uit een sterkere competitie, dat zeker. En ook met over het algemeen betere spelers dan waar men in Alkmaar over kan beschikken. Maar toch: het liep niet zo lekker met Olympique Lyon. Geen zicht meer op de Franse titel, uitgeschakeld in de beker. Alle inzet ging nu op de Europa League, maar vorm kun je niet afdwingen. Dus ja, misschien kon AZ wel stunten, of in elk geval thuis een mooi resultaat pakken.

Het werd in Alkmaar 1-4, waarmee AZ al zo goed als uitgeschakeld was. Maar toch was er nog wel wat hoop voor een mooi, op zichzelf staand resultaat in Lyon. Een gelijkspelletje bijvoorbeeld. Olympique Lyon spaarde zijn beste spelers, AZ kon er vol voor gaan en kreeg misschien ook wel de ruimte. De bal is immer rond en in het voetbal weet je het maar nooit: in die sferen sprak John van den Brom vlak voor de wedstrijd.

Het eindigde ermee dat de spelers van AZ de meegereisde supporters een kaart aanboden voor één van de resterende uitwedstrijden in de Eredivisie dit seizoen. Er moest immers wel wat goedgemaakt worden. Dit kon niet, vond van Den Brom. Het vertoonde spel kon écht niet. AZ verloor met 7-1 van Lyon. Over twee duels werd het met 11-2 uitgeschakeld. Dat lukt normaal alleen met FIFA op de Playstation. In de competitie werd een paar dagen later gelijkgespeeld. In de laatste vijf duels gebeurde dat twee keer. Er werd een keer gewonnen, en twee keer verloren. AZ is simpelweg niet in vorm.

Goede kant op

Nou hoef je dat voor de beker ook niet per se te zijn, maar zeker richting de eindfase helpt het natuurlijk wel. Van Cambuur mag je best zeggen dat ze in vorm zijn. Onder Rob Maas wilde het allemaal niet vlotten en hij vertrok dan ook al snel bij de degradant. Sipke Hulshoff en Arne Slot werden eerst ad interim aangesteld, maar Cambuur draait nogal lekker onder het tweetal. De meeste wedstrijden worden gewonnen. Cambuur is nu dicht bij een plaats in de play-offs. En als je daar eenmaal in meedoet, kan het alle kanten uit.

In de KNVB Beker gaat het al de goede kant op. In de eerste ronde werd maar ternauwernood met 1-0 gewonnen van Rijnvogels. Tegen een andere amateurploeg, TEC, ging het al makkelijker in de tweede ronde: 4-0. De stap omhoog in de achtste finales was aanzienlijk, maar op het eigen veld schakelde Cambuur Ajax uit. In de kwartfinales mochten de Leeuwarders op bezoek bij FC Utrecht. Het werd 2-2, maar Cambuur ging door na penalty’s.

AZ – Cambuur tip

Het zit AZ niet mee, en Cambuur draait heel aardig. Daarom gaan wij voor de dubbele kans dat Cambuur wint of gelijkspeelt. Ook dat laatste kan in bekervoetbal, want als het op strafschoppen aankomt is de wedstrijd zelf officieel gelijk geëindigd. De quote voor deze dubbele kans is bij Toto 2.51.

AZ – Cambuur KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.46
Gelijkspel: 3.29
Winst Cambuur: 7.01