18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – NEC wedden, tips en quotes 18 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: PSV – NEC, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 18 februari 2017, 19.45 uur
Beste wedtip: PSV wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 1.79

NEC komt op bezoek in Eindhoven, en dat betekent dat PSV het aan zijn stand verplicht is om na negentig minuten voetbal weer drie punten rijker te zijn. In de eerste seizoenshelft wilde dat soort ‘zekerheidjes’ nog wel eens tegenvallen, maar inmiddels zit PSV weer in het juiste spoor. Een goede overwinning op NEC zal de ploeg nog wat extra vertrouwen geven richting de kraker tegen Feyenoord, volgende week in Rotterdam.

Traditionele top drie

In de laatste maanden voor de winterstop werden de uitslagen van PSV vooral in rood en geel aangegeven: verloren of gelijkgespeeld. In november en december werd er alleen maar van ADO Den Haag en Go Ahead Eagles gewonnen. Het avontuur in de Champions League werd, in tegenstelling tot vorig seizoen, een aanfluiting. Eind oktober was PSV al door Sparta uit het Nederlandse bekertoernooi gegooid. En in de hele eerste competitiehelft speelde PSV maar liefst zeven keer gelijk. Daardoor is de achterstand op nummer twee Ajax nog steeds drie punten, en op Feyenoord zelfs acht.

De traditionele topclubs van de Eredivisie maken zich de laatste weken samen steeds verder los van de rest. Feyenoord, Ajax en PSV zullen gaan uitmaken wie de titel wint. Enig verschil is er sinds de winterstop nog niet gemaakt. Alle drie de ploegen wonnen vijf keer op rij. Ajax met een doelsaldo van plus tien, PSV met een doelsaldo van plus negen en Feyenoord met en doelsaldo van plus elf. De ploegen ontlopen elkaar dus nauwelijks; het enige onderscheid is dat Feyenoord in doelsaldo waarschijnlijk echt niet meer te achterhalen is, ook omdat het in 2017 nog geen goal tegen kreeg in de competitie. De middenmoot volgt op respectabele afstand van PSV: veertien punten of meer.

Statistieken

PSV hoeft zich dus geen zorgen te maken om wat er in zijn rug gebeurt. Het vizier is gericht op eerst Ajax en dan Feyenoord, waartegen het volgende week speelt. Thuis werd er met 1-0 verloren, maar PSV is nu beduidend beter in vorm. Verliezen in Rotterdam betekent een einde aan de titelaspiraties, maar tot volgende week moet PSV in het spoor blijven van de andere twee door te winnen van NEC.

Dat laatste lukte eerder dit seizoen overigens al prima in Nijmegen, want daar werd het 4-0 voor PSV. NEC pakte voor het laatste een punt tegen de Eindhovenaren in 2012. De meest recente overwinning dateert van november 2008. Erg hoopgevend zijn zulke statistieken natuurlijk niet voor NEC, al kan dit net die ene wedstrijd van de spreekwoordelijke 100 zijn die NEC wel wint op bezoek bij een topclub. Het lijkt er echter op dat PSV gewoon een maatje te groot is.

PSV – NEC tip

Wij denken dat PSV niet alleen wint, maar dat dit ook zonder tegengoal lukt. Voor die weddenschap stelde Toto een quote van 1.79 samen.

PSV – NEC Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.12
Gelijkspel: 7.79
Winst: 17.02