18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Legia Warschau – Ajax wedden, tips en quotes 16 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Legia Warschau – Ajax, Europa League
Aanvang: donderdag 16 februari 2017, 21.05 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.36

Het wordt een interessante week voor Ajax, met twee Europese duels en een lastige competitiewedstrijd er tussenin. Het wordt ook interessant om te zien of de inspanningen tegen Legia Warschau gevolgen gaan hebben voor de mate waarin Ajax de titelstrijd kan volhouden.

Qua niveau gelijk

Legia Warschau heeft wel eens betere seizoenen gekend, maar de race is nog niet gelopen in de Poolse Ekstraklasa. Legia won zijn laatste drie duels, terwijl nummer twee Jagiellonia Biaylistok juist zijn laatste twee wedstrijden verloor. Daardoor is het verschil teruggebracht naar één enkel punt. Lechia Gdansk heeft vier punten meer en voert vooralsnog de ranglijst aan in Polen. Legia had met de 29-jarige Serviër Nemanja Nikolics wel de huidige topschutter in de gelederen, maar hij vertrok in de winterse transferperiode voor 3 miljoen euro naar Chicago Fire. Bij Legia Warschau treffen we wel Valeri Qazaishvili aan, de Vitesse-huurling.

We zullen hier niet beweren enorme kenners van het Poolse voetbal te zijn, maar we kunnen best stellen dat de Eredivisie en de Ekstraklasa elkaar qua niveau weinig ontlopen. Dat maakt deze loting voor Ajax ook prettig: Legia is een tegenstander die de Amsterdammers kunnen hebben, en wie weet wat er allemaal mogelijk is als Ajax een ronde verder komt en in het toernooi groeit. De tijden dat een Nederlandse ploeg nog wel eens de Champions League of voorganger Europacup I won, keren waarschijnlijk niet meer terug. Maar een treetje lager is er nog veel mogelijk.

Heel goed begonnen

Als er één ploeg is die hoopt dat Ajax na deze speelronde nog een ronde meedraait in Europa, dan is het Feyenoord wel. Die ploeg leidt met vijf punten voorsprong de Eredivisie en kan zich volledig daar op richten. Ajax moet nog minstens twee keer doordeweeks in Europa opdraven, en als de ploeg zich voor de volgende ronde plaatst, komen daar nog eens zeker twee duels bij. Het is de truc om donderdag en zondag goed te zijn, en dat twee weken na elkaar. De recente geschiedenis wijst uit dat Nederlandse clubs die een goede prestatie in Europa leveren, dat enkele dagen later moeten bekopen met puntenverlies in de competitie.

Nu is Ajax wel heel goed aan 2017 begonnen, met vijf overwinningen op rij. Maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat het, met uitzondering van wellicht FC Utrecht, geen al te sterke tegenstanders trof. Van Roda, ADO Den Haag, Sparta en PEC Zwolle werd er, net als van Utrecht, zonder al te veel moeite gewonnen. Dat is in elk geval goed voor het zelfvertrouwen. Nu moet ook duidelijk worden hoe sterk, breed en fit de selectie is. Ajax raakte de afgelopen transferperiode met Bazoer, El Ghazi, Dijks en Gudelj toch een paar bankzitters kwijt die bij veel andere clubs in de basis zouden staan. Er klopt zeer veel talent aan de deur bij Ajax, maar de spoeling is toch wat dunner geworden in Amsterdam.

Legia Warschau – Ajax tip

Legia Warschau is waarschijnlijk iets sterker dan Ajax’ tegenstanders van de laatste weken, maar bij de bookmakers zijn de Amsterdammers wel favoriet. Toto heeft een quote van 2.36 genoteerd voor de overwinning van Ajax.

Legia Warschau – Ajax Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Legia Warschau: 3.00
Gelijkspel: 3.08
Winst Ajax: 2.36