18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Olympique Lyon wedden, tips en quotes 16 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: AZ – Olympique Lyon, Europa League
Aanvang: donderdag 16 februari 2017, 19.00 uur
Beste wedtip: dubbele kans AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 1.79

Met een tegenstander als Olympique Lyon zal er voor AZ geen twijfel bestaan dat knock-outfase van de Europa League is begonnen. In principe is Lyon een maatje te groot voor de ploeg uit Alkmaar. Maar AZ heeft wel vaker bewezen iets extra’s te kunnen brengen in Europees verband. Zit er in elk geval in de thuiswedstrijd weer een klein stuntje in?

Geen bijzonder seizoen

Op zich laten beide ploegen zich momenteel heel goed met elkaar vergelijken. Zo staat AZ momenteel vierde in de Eredivisie met een punt voorsprong op FC Utrecht. Olympique Lyon bezet in de Ligue 1 eveneens de vierde plaats en heeft ook een minimale marge op de nummer vijf, in dit geval Saint-Etienne. Een andere overeenkomst is dat beide ploegen de titel in hun land wel kunnen vergeten. Lyon heeft er nu veertig, en dat zijn er achttien minder dan lijstaanvoerder AS Monaco. AZ heeft zelfs 22 punten minder dan de Nederlandse nummer 1, Feyenoord.

Olympique Lyon is dus niet aan een heel bijzonder seizoen bezig, en met name in 2017 gaat het niet bepaald van een leien dakje voor de nieuwe werkgever van Memphis Depay. De Nederlandse aanvaller heeft nog niet veel indruk kunnen maken sinds Manchester United hem aan de Franse club verkocht, al kwam hij in vijf duels al wel een keer tot scoren. Maar in 2017 verloor Lyon al vijf keer in acht wedstrijden, wat ook de uitschakeling in het Franse bekertoernooi betekende. Omdat de titel uit zicht is, heeft de club aangekondigd alles op de Europa League te gooien. Wat dat mag betekenen is de vraag, want de echte vorm om zomaar even het tweede Europese toernooi te winnen ontbreekt vooralsnog.

Vechten voor vierde plaats

Of het seizoen van AZ bijzonder is? Dat ligt er aan hoe je het bekijkt. De ploeg won tot nu toe negen keer, speelde acht keer gelijk en verloor vijfmaal. Het gat met de bovenste drie is dan ook aanzienlijk, en meer dan de huidige vierde plaats zit er dan ook niet in. En daar zal de ploeg dan nog hard voor moeten werken ook. De overwinning van afgelopen weekend op Heerenveen betekende weliswaar dat de vierde plaats werd veroverd, maar de verschillen zijn erg klein en Heerenveen, Utrecht en Vitesse staan binnen enkele punten van elkaar.

AZ heeft dit seizoen al tien Europese duels in de benen. Er moest eerst met Pas Giannina en Vojvodina Novi Sad worden afgerekend voordat het eigenlijke toernooi werd bereikt. Daarin werd slecht gestart met een gelijkspel tegen Dundalk. Na vier duels had AZ zelfs pas twee punten en leek het einde nabij. Maar uit werd er wel gewonnen van Dundalk, en thuis wist AZ in een heerlijke wedstrijd met 3-2 van Zenit Sint-Petersburg te winnen.

AZ – Olympique Lyon tip

Zenit is misschien wel te vergelijken met Lyon: stiekem een maatje te groot voor AZ, maar op een goede dag wel te kloppen. Daarom gaan wij voor de dubbele kans dat AZ wint of gelijkspeelt, met een quote van 1.79 bij Toto.

AZ – Olympique Lyon Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 4.00
Gelijkspel: 3.25
Winst Olympique Lyon: 1.91