18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Willem II wedden, tips en quotes 21 januari 2016

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Feyenoord – Willem II, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 21 januari 2017, 19.45 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 2.37

Feyenoord zal vast nog wel een keer gaan verliezen dit seizoen, maar niemand heeft het gevoel dat dit komend weekend in de eigen Kuip tegen Willem II gaat gebeuren. Daarvoor heeft de Rotterdamse ploeg de zaken momenteel te goed onder controle. Willem II staat voorlopig op de twaalfde plaats, en als het rond die plek eindigt zal niemand over een verloren seizoen spreken. Handhaving is nog steeds het belangrijkste in Tilburg.

Verschillen nog klein

Dat streven wordt nog altijd ingegeven door het diepe dal waar de club door hoogmoedig bestuur in belandde. Begin deze eeuw was Willem II heel even een topclub, maar het beleid in de jaren daarna deed de ploeg meer dan eens degraderen en zorgde voor veel financiele ellende. De club heeft het gered en is nu vooral blij weer een vaste waarde in de Eredivisie te zijn. Op termijn kan Willem II weer een middenmoter of subtopper worden. Voor nu is een twaalfde plaats prima, al zijn de verschillen nog redelijk klein in het linkerrijtje.

Willem II had vooral een wat moeizaam eerste deel van het seizoen, met in veertien duels in competitie en beker slechts twee overwinningen. Het is niet ongebruikelijk dat alles onder een nieuw coach nog even zijn plaats moet krijgen. Van de laatste vijf wedstrijden won de club er twee en werd het ook twee keer gelijk, maar afgelopen weekend ging het duel tegen NEC met 1-0 verloren. Desondanks: als Willem II dat gemiddelde van acht punten uit vijf duels vasthoudt is handhaving geen probleem.

Aanspeelpunt en afmaker

Met handhaving neemt Feyenoord geen genoegen. Onder Ronald Koeman kwam het topsportklimaat terug, maar deze coach ging net wat sneller dan de club aankon. Er was een tussenjaar met Fred Rutten voor nodig, en daarna een seizoen waarin de ploeg onder Giovanni van Bronckhorst maar liefst zeven keer op rij verloor. Vorig jaar om deze tijd was dat proces in volle gang. Maar Van Bronckhorst kreeg hulp van Dick Advocaat, keerde langzaam het tij en eindige op de Coolsingel met de KNVB Beker in handen.

Dit jaar ligt de lat nog een stukje hoger. Feyenoord wil niets meer dan de titel en staat na een korte mindere periode weer vijf punten los van de rest. Veel is er ten opzichte van vorig jaar niet veranderd. Iedereen bleef, maar het grote verschil is dat Nicolai Jørgensen kwam. De spits die twee keer kampioen werd met Kopenhagen is precies wat Feyenoord nodig had: een balvaste, sterke spits die zowel aanspeelpunt als afmaker is. Met twaalf goals is hij de topscorer van dit moment, maar er komt vooralsnog ook niemand aan de acht assists die hij gaf. En in achttien duels pakte hij precies nul kaarten. De rest van de ploeg kan de bal voorin kwijt, en dat is een belangrijk wapen.

Feyenoord – Willem II tip

De kans dat Willem II drie punten pakt in de Kuip is erg klein. Wij zetten ons geld op meer dan 3,5 goals totaal tegen een quote van 2.37 bij Toto.

Feyenoord – Willem II Eredivisie wedden