18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Excelsior – Go Ahead Eagles wedden, tips en quotes 22 januari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Excelsior – Go Ahead Eagles, Eredivisie
Aanvang: zondag 22 januari 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: Excelsior wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.09

Het seizoen is over de helft. Excelsior staat op plek vijftien, net boven de gevreesde streep. Go Ahead Eagles staat zelfs laatste, met vier punten minder. Het onderlinge treffen wordt, kortom, een belangrijke wedstrijd. Deze moeten ze allebei winnen.

Tien uit zes

Excelsior is geen club die zich dit seizoen met lange reeksen goede presentaties van de concurrenten onderscheidt. Met een beetje goede wil won het een keer drie duels op rij: de laatste van het vorige seizoen en de eerste twee van de lopende jaargang. Met zes punten uit twee duels was het ook meteen een uitstekende start voor de kleine club. Na een wellicht onnodige nederlaag tegen ADO Den Haag en een waarschijnlijk niet te vermijden verlies van Feyenoord wist Excelsior ook nog te winnen van Heracles, waarna er een puntje werd gepakt tegen Willem II. Al met al was tien punten uit zes duels nog steeds een prima start.

Helaas voor de fans wisten de mannen van Mitchell van der Gaag de goede start geen vervolg te geven. Er werd zes keer op rij verloren, maar de overwinning op Sparta gaf weer wat lucht en vertrouwen. Het bleek de opmaat naar een blokje punten sprokkelen: drie gelijke spelen en twee verliespartijen. Na dat alles staat Excelsior waar het wel vaker verkeert. Als dit de eindstand zou zij, vermeed de club de nacompetitie. Dit weekend winnen van een directe concurrent zou een grote stap betekenen naar weer een jaartje lijfsbehoud.

Drie keer gewonnen

Go Ahead Eagles promoveerde enkele jaren geleden en wist zich het eerste seizoen te handhaven. Het gevreesde tweede seizoen ging het echter alsnog mis. Na een jaar keerde de club alweer terug in de Eredivisie, met als boodschap daar dit keer beter voor klaar te zijn dan enkele jaren eerder. Maar daar is voorlopig niet zo heel veel van te merken. Go Ahead stuntte door in eigen huis Feyenoord te verslaan, waardoor de titelrace ook nog spannend is.

Maar sinds die overwinning werd er uit zes duels slechts één keer een puntje gesprokkeld. Eerder in het seizoen werd Roda JC al een keer verslagen. En, misschien wel het belangrijkste met het oog op zondag: in de eerste seizoenshelft won Go Ahead al eens met 3-0 van Excelsior. Bovendien versterkte Go Ahead zich met huurlingen van Arsenal, Liverpool en met Elvis Manu, die in Engeland al sinds zijn transfer anderhalf jaar geleden nauwelijks aan spelen toekomt. Go Ahead zal deze impulsen hard nodig hebben. Maar leveren ze genoeg op?

Excelsior – Go Ahead Eagles tip

In dit soort duels kan het thuisvoordeel net de doorslag geven. Daarom tippen wij de winst van Excelsior, tegen een quote van 2.09 bij Toto.

Excelsior – Go Ahead Eagles Eredivisie wedden