18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – Vitesse wedden, tips en quotes 5 augustus 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Feyenoord – Vitesse, Johan Cruijff Schaal
Aanvang: zaterdag 5 augustus 2017, 18.00 uur
Beste wedtip: Vitesse scoort nul doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.16

Met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gaat het nieuwe seizoen in Nederland van start. Volgende week mogen ook de andere zestien Eredivisieclubs gaan meedoen. Nu maken landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse samen uit wie er met het eerste zilverwerk vandoor gaat. Daarbij is die eerste ploeg duidelijk favoriet.

Vroeg vertrokken

Voor beide teams was het seizoen 2016 / 2017 er één om niet snel te vergeten. Om te beginnen met Vitesse: dat won de eerste prijs in zijn geschiedenis, als we de promotie naar het hoogste niveau even buiten beschouwing laten. Een hele hoogstaande wedstrijd was het niet in de Kuip, maar daar zal iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt weinig mee te maken hebben gehad. Ricky van Wolfswinkel scoorde laat in de wedstrijd twee keer: eerst op aangeven van Rashica en daarna nog eens op een assist van Kevin Diks, die dit seizoen uitkomt voor Feyenoord.

Dat Van Wolfswinkel al vroeg in de transferwindow voor 5 miljoen overstapte naar Basel kwam niet echt als een verrassing. De spits ging ooit via FC Utrecht naar Sporting Lissabon, waar hij het prima deed. Bij Norwich City, Saint-Etienne en Real Betis Sevilla wist hij dat niveau nooit meer te halen. Zijn terugkeer bij Vitesse was duidelijk bedoeld om zichzelf weer in de kijker te spelen. Dat heeft Van Wolfswinkel optimaal gedaan en ook de club heeft daar profijt van met een prijs en een mooie transferopbrengst. Als vervanger werd Tim Matavz opgehaald, de spits die we nog kennen van FC Groningen en PSV.

Soort finale

Overigens boycotten de supporters van Vitesse het duel om de Johan Cruijff Schaal, en dat is wel te begrijpen. Sinds dit seizoen is de Nederlandse supercup een thuisduel voor de landskampioen. Daardoor waren er voor de uitfans niet meer dan 1.200 kaarten beschikbaar. De overige bijna 50.000 plaatsen zijn voor Feyenoord-supporters. En dat terwijl het voor het gevoel toch een soort finale is. Feyenoord was al favoriet en dat was er door deze ontwikkelingen niet minder op. Nou is de kans wel groter dat er 50.000 Feyenoord-supporters op komen dagen dan 25.000 Vitesse-aanhangers, maar echt zuiver voelt de nieuwe aanpak van de KNVB niet.

Feyenoord heeft een behoorlijke voorbereiding achter de rug. Van de amateurclubs werd ruim gewonnen. Tegen Freiburg was het een echte oefenwedstrijd: er gebeurde weinig en die ene kans die er was werd door Freiburg benut. Tegen Real Sociedad lag het niveau al wat hoger en Feyenoord won dan ook met 1-0: Jørgensen scoorde op aangegeven van de bij de club teruggekeerde Jean-Paul Boëtius. Hij maakte behoorlijk indruk als vervanger van de vetrokken Elia. Feyenoord lijkt er ondanks het vertrek van Kuijt, Kongolo en Karsdorp niet slechter op te zijn geworden.

Feyenoord – Vitesse tip

Voor Vitesse wordt het een lastige wedstrijd; wij denken zelfs dat ze niet gaan scoren. Bij Toto heeft deze weddenschap (team 2 scoort nul doelpunten) een quote van 2.16 gekregen.

Feyenoord – Vitesse Johan Cruijff Schaal wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.36
Gelijkspel: 4.48
Winst Vitesse: 7.08