18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal – Chelsea wedden, tips en quotes 6 augustus 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Arsenal – Chelsea, Community Shield
Aanvang: zondag 6 augustus 2017, 15.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.54

Een deel van de Arsenal-fans is al een tijdje klaar met Arsene Wenger, de man die jarenlang coach is van de Noord-Londense club. Hij zou te weinig prijzen winnen. Met betrekking tot de landstitel valt daar weinig op af te dingen. Maar Arsenal won wel drie van de vier laatste FA Cups, en staat ook nu weer in de seizoensopener om het Community Shield. Die prijs werd de laatste twee keer ook gewonnen.

Achter de feiten aan

Er is overigens geen prijs die Arsenal vaker won dan het Community Shield, de prijs voor de winnaar van het duel tussen de bekerwinnaar en de landskampioen. Die beker werd al veertien keer gewonnen. Niks mis mee, maar het is een prijs over één wedstrijd. Daar zit hem ook de pijn van een deel van de achterban. In de competitie loopt Arsenal al jaren achter de feiten aan. De ploeg wist altijd wel kwalificatie voor de Champions League af te dwingen en kwam daarin ook altijd de groepsfase door, maar volgend jaar speelt Arsenal in de Europa League.

Wellicht kan het daar een voorbeeld nemen aan Manchester United. Deze club won de Europa League afgelopen seizoen en zette daarmee een nieuwe stap op weg terug naar de top. Met de komst van Romelo Lukaku wil Manchester United nu ook weer een rol gaan spelen in de Premier League en de Champions League. Daarmee lijkt die club verder dan Arsenal, net als Manchester City en Chelsea dat waarschijnlijk zijn. Tottenham Hotspur en Liverpool zijn er ook nog, en Everton wil zich eveneens in de strijd om de top gaan mengen.

Arsenal deed tot nu toe pas één grote aankoop, maar dat is er wel één van wie veel wordt verwacht. Alexandre Lacazette scoorde drie jaar op rij meer dan 20 goals voor Olympique Lyon en mag het nu in de Premier League gaan proberen.

Dikke winst

Toch deed Chelsea een nog grotere vangst. Het haalde spits Alvaro Morata van Real Madrid. Uiteraard niet voor een paar consumptiebonnen: de Spaanse spits mocht 66 miljoen kosten. Daarmee is ook wel duidelijk dat Diego Costa zal gaan vertrekken uit Londen, coach Antonio Conte is om de één of andere reden klaar met de spits die er corig jaar toch weer 20 maakte.

Overigens gaf Chelsea weliswaar 150 miljoen euro uit, maar werd dat bedrag ook al met transfer binnengehaald. Dat is het verdienmodel van deze club: overal ter wereld talentvolle spelers ophalen, deze beter maken en dan met dikke winst verkopen. Een enkeling redt het eerste elftal, maar het overgrote deel wordt zo elders in de wereld aan de man gebracht.

Extreem voorbeeld is Nathan Aké. De Nederlandse linksback werd in 2011 als minderjarige door Feyenoord aan Chelsea verkocht, voor wat niet meer dan een paar ton kan zijn geweest. Na een paar goede verhuurperiodes kocht Bournemouth hem onlangs voor ruim 22 miljoen euro. In dezelfde week verkocht Chelsea ook Bertrand Traoré voor 10 miljoen en Christian Atsu voor 7,5 miljoen.

Arsenal – Chelsea tip

Het is intussen bijna niet meer bij te houden wat er ingaat en uitgaat bij de grote Engelse clubs. Het is vooral veel jong spul dat constant wordt verhuurd maar waarschijnlijk nooit het eerste zal halen. Zondag staan toch weer de grote gekochte namen op het veld. Arsenal heeft zich de laatste jaren bewezen als cupfighter dus wij zien deze ploeg wel weer het Community Shield winnen, tegen een quote van 3.30 bij Toto.

Arsenal –Chelsea Community Shield wedden

Quotes bij Toto

Winst Arsenal: 3.30
Gelijkspel: 3.35
Winst Chelsea: 1.93