18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lech Poznan – FC Utrecht wedden, tips en quotes 3 augustus 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Lech Poznan – FC Utrecht, Europa League
Aanvang: donderdag 3 augustus 2017, 20.15 uur
Beste wedtip: minder dan 2,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.74

Het is niet goed, maar het is ook niet slecht: 0-0 spelen in de eerste van twee Europese duels. Het was wel handiger geweest als dit voor FC Utrecht het uitduel was geweest. Nu ligt het voordeel toch een beetje bij Lech Poznan. Die ploeg heeft in de uitwedstrijd de schade beperkt gehouden en kan thuis de klus klaren. Voor FC Utrecht wordt het nog een hele klus om de Poolse muur te slechten.

Seizoen al voorbij?

FC Utrecht kwam in de eerste wedstrijd redelijk vernieuwd voor de dag. Natuurlijk lieten een aantal bepalende spelers van de laatste jaren de Galgenwaard deze zomer achter zich. We denken dan aan Sebastien Haller, Nacer Barazite, Sofiyan Amrabat en Robbin Ruiter. Die laatste vertrok na vijf jaar transfervrij en verdiende naar het zich laat aanzien de laatste dagen een contract bij Sunderland. Wout Brama vertrekt na een half jaar alweer: hij gaat op avontuur in Australië.

En dus kwam FC Utrecht aan de aftrap met spelers als Urby Emanuelson, Sander van de Streek en Cyriel Dessers. Overigens moet FC Utrecht toch weer de transfermarkt op, voor zo ver de ploeg daar al uitgewinkeld was. De club trok deze zomer de Deense spits Simon Makienok aan, maar die raakte onlangs zwaar geblesseerd en kan misschien niet eens meer in actie komen in een seizoen dat eigenlijk nog moet beginnen. FC Utrecht gaat daarom meteen op zoek naar een vervanger voor deze vervanger.

Geen doelpunt

Zonder Makienok en alle spelers die de laatste tijd vertrokken, had FC Utrecht een hele zware dobber aan de ploeg die vorig jaar derde werd in de Poolse Ekstraklassa. Eigenlijk was er voor een heel groot deel van de wedstrijd geen doorkomen aan voor de ploeg van Erik ten Hag. Pas tegen het einde werd zijn team een paar keer gevaarlijk, maar tot een doelpunt kwam het dus niet. Dat is uiteraard in het voordeel van de Polen, die duidelijk genoegen namen met een doelpuntloos gelijkspel.

De vraag is natuurlijk of het Utrecht in Polen wel gaat lukken om kansen te creëren en benutten. In eigen huis zal Lech Poznan echt niet minder stug zijn, al moet het wel op zoek naar een doelpunt om door te gaan naar de play-offs. FC Utrecht heeft de vorige ronde zijn Europese trauma van zich afgespeeld door het Maltese Valletta uit te schakelen. Lech Poznan is echter een ploeg van het niveau dat in het hoofdtoernooi van de Europa League vaker voorkomt. Nu is dus het moment om te bewijzen dat Utrecht iets te zoeken heeft in dat hoofdtoernooi.

Lech Poznan – FC Utrecht tip

Gezien het verloop van de eerste wedstrijd verwachten wij in de return niet bepaald een doelpuntenfestijn. We houden het op minder dan 2,5 goals totaal. Toto heeft daar een quote van 1.74 voor opgesteld.

Lech Poznan – FC Utrecht Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Lech Poznan: 1.96
Gelijkspel: 3.25
Winst FC Utrecht: 3.55