18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Olympique Lyon wedden, tips en quotes 3 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Ajax – Olympique Lyon, Europa League
Aanvang: woensdag 3 mei 2017, 18.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.31

Olympique Lyon is de sterkste ploeg die Ajax tot nu toe gaat tegenkomen in Europees verband. Maar de Amsterdammers zijn in vorm, even los van de uitglijder die de ploeg waarschijnlijk de titel in eigen land gaat kosten. Thuis moet Ajax kunnen winnen van de Franse ploeg, die geen geweldig seizoen beleeft en bovendien de nodige spelers mist.

Inzetbaarheid twijfelachtig

Laten we maar beginnen met het voor Ajax mogelijk beste nieuws: Alexandre Lacazette is er in de eerste wedstrijd in elk geval niet bij. De Franse spits heeft al voor het derde seizoen op rij meer dan 20 goals genoteerd in de Ligue 1. Lacazette raakte in de vorige wedstrijd tegen Besiktas geblesseerd en kan in elk geval in Amsterdam niet meedoen. De return lijkt voor hem wel haalbaar. Verder is de inzetbaarheid van middenvelder Tolisso voor Olympique Lyon twijfelachtig. Memphis speelt zeker niet mee: hij kwam in de winterstop over van Manchester United en mag nog niet voor zijn nieuwe club uitkomen in Europees verband.

Het ontbreken van dergelijke spelers doet de kansen van Ajax geen kwaad. Maar ook Olympique Lyon is geen ploeg van wereldformaat. De club win in de eerste jaren van deze eeuw weliswaar zeven keer op rij de Franse titel, maar de laatste keer dat een kampioenschap kon worden gevierd was alweer in 2008. Momenteel staat de ploeg op een nog lang niet zekere vierde plaats, ver verwijderd van de bovenste drie. AZ werd eerder over twee duels met 11-2 vernederd, maar die ploeg was toen verre van op zijn best. Er liggen dus absoluut kansen voor Ajax.

Praktijk wordt heel lastig

Je bent echter zo goed als je laatste wedstrijd, en die was voor Ajax niet zo best. Uit bij PSV werd er met 1-0 verloren. Omdat Feyenoord zijn wedstrijd wel won, is het gat tussen de nummers één en twee op twee duels voor het einde weer opgelopen tot vier punten, waarbij de Rotterdammers ook nog eens een aanzienlijk beter doelsaldo hebben. De strijd is officieel nog niet opgegeven en in theorie kan Ajax ook nog gewoon kampioen worden, maar in de praktijk wordt dat heel lastig.

Wat ook nog eens meespeelt is dat Ajax op bezoek ging bij PSV, drie dagen na een zware wedstrijd met verlenging in de Europa League in de benen. Die vermoeiende inspanning was op zondag nog niet verwerkt. Dat moet deze keer een ander verhaal zijn. Ook de halve finales kunnen zo hun invloed hebben op de competitie, al zal het Ajax na op woensdag Olympique Lyon te hebben ontvangen op zondag ook wel lukken als het bijna gedegradeerde Go Ahead Eagles op bezoek komt.

Dat Ajax op 3 mei speelt, is een gevolg van de Dodenherdenking op 4 mei in Nederland. Ajax wilde op die eigenlijke datum niet thuis spelen, wat nu dus ook niet hoeft. De return wordt wel op donderdag gespeeld.

Ajax – Olympique Lyon tip

Zoals gezegd: wij zien kansen voor Ajax. Een overwinning van de Amsterdammers is bij Toto goed voor een quote van 2.31.

Ajax – Olympique Lyon Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 2.31
Gelijkspel: 3.30
Winst Europa League: 2.89