18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – Atletico Madrid wedden, tips en quotes 2 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Real Madrid – Atletico Madrid, Champions League
Aanvang: dinsdag 2 mei 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: Real Madrid wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.84

Niet voor het eerst treffen de beide topclubs uit Madrid elkaar in de eindfase van de Champions League. De afgelopen jaren gebeurde dat twee keer in de finale, nu zal de halve eindstrijd voor één van beide ploegen het eindpunt zijn. Real Madrid heeft wederom de beste papieren om de finale te bereiken en deze vervolgens ook te winnen.

Diego, Diego en Diego

Zowel in 2014 als in 2016 stonden Real Madrid en Atletico Madrid tegenover elkaar in de finale van de Champions League. In beide gevallen was Real uiteindelijk de sterkste. En beide keren kwamen de ploegen er niet uit in de reguliere speeltijd. Het ging al snel mis met Diego Costa, de spits van Atletico die was klaargestoomd voor de finale maar uiteindelijk niet fit genoeg bleek om te spelen. Al na tien minuten moest Diego Simeone gedwongen wisselen. Toch scoorde een derde Diego, namelijk Godin, in de eerste helft voor Atletico. Pas in de blessuretijd van de tweede helft maakte Sergio Ramos gelijk. In de verlenging die volgde maakte Real Madrid het karwei vakkundig af: de eindstand was 4-1.

Aan het eind van vorig seizoen waren beide ploegen nog iets meer aan elkaar gewaagd. Sergio Ramos zette zijn ploeg vroeg op voorsprong maar Yannick Carrasco deed een kwartier voor het einde iets terug. In de verlenging die zo werd afgedwongen, wist geen van beide ploegen te scoren. In de strafschoppenserie miste Real niet en Atletico wel, waardoor die laatste ploeg weer met lege handen stond en Real Madrid voor de elfde keer het grootste Europese voetbaltoernooi won.

Rekening mee houden

De meeste deskundigen denken dat Real daar dit jaar zijn twaalfde eindoverwinning aan toe gaat voegen. In de andere halve finale spelen Juventus en Monaco, ploegen waar Real van moet kunnen winnen. Atletico Madrid is in elk geval op twee cruciale momenten in de recente geschiedenis de onderliggende partij geweest als beide ploegen elkaar treffen. In de competitie is het gat met Real en Barcelona inmiddels onoverbrugbaar groot geworden. Sevilla volgt op drie punten en is nog een ploeg om rekening mee te houden voor de derde plaats, en dus voor het verschil tussen directe kwalificatie voor de Champions League en het spelen van voorrondes.

Real Madrid is ook nog volop verwikkeld in de Spaanse titelrace. Twee weken geleden werd er in eigen huis met 2-3 verloren van Barcelona, dat sindsdien in punten gelijk staat en een beter doelsaldo heeft. Wel heeft Real Madrid nog een inhaalduel tegoed, maar het is onduidelijk wanneer dat eindelijk wordt gespeeld. Ook tegenstander Celta de Vigo is immers nog Europees actief. Maar het blijft voorlopig spannend in de strijd om het Spaanse kampioenschap.

Real Madrid – Atletico Madrid tip

Real Madrid is in principe net wat beter. Inzetten op een overwinning van Real tegen een quote van 1.84 bij Toto lijkt dan ook de meest verstandige zet.

Real Madrid – Atletico Madrid Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 1.84
Gelijkspel: 3.35
Winst Atletico Madrid: 4.17