18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Go Ahead Eagles wedden, tips en quotes 7 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Ajax – Go Ahead Eagles, Eredivisie
Aanvang: zondag 7 mei 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.64

De wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles kan op twee manieren bepalend zijn. Het meest waarschijnlijk is dat de ploeg uit Deventer door de uitkomst van deze wedstrijd zeker weet dat er opnieuw wordt gedegradeerd. Mocht Go Ahead onverhoopt toch een gelijkspel of overwinning boeken, dan kan dat nog invloed hebben op de kampioensrace.

Achterstand vijf punten

Met nog twee wedstrijden te gaan ziet het er voor Go Ahead zeer benauwd uit. Hans de Koning bracht de ploeg terug op het hoogste niveau. In tegenstelling tot drie jaar eerder claimde de club daar nu wel klaar voor te zijn. Maar destijds bleef men tenminste nog twee jaar in de Eredivisie. Nu moet vlak voor het einde moet werkelijk alles meezitten voor Go Ahead om niet direct te degraderen. De achterstand op NEC en Sparta is vijf punten. Dan moet minstens één van die ploegen dus twee keer verliezen (zeker in het geval van NEC niet ondenkbaar), maar bovendien moet Go Ahead zelf twee keer winnen.

Er zit wel een flinke overlap in die twee aspecten, want in de laatste speelronde staan Sparta en Go Ahead tegenover elkaar. Als Go Ahead dus wint van Ajax en daarna in en direct duel Sparta, kan het zich nog redden – mits Sparta dit weekend zelf eerst verliest van FC Twente. Het is allemaal op zich niet onmogelijk, maar Go Ahead heeft één groot nadeel: het moet winnen van Ajax, een ploeg die in uitstekende vorm is en waarschijnlijk korte metten zal maken met zijn tegenstander van zondag.

Uitslag niet voorspeld

Want dat Ajax in vorm is, zal niemand bestrijden. Na de midweekse overwinning op Olympique Lyon staat de ploeg zogezegd met anderhalf been in de finale van de Europa League. Ajax kwam veel tegenstanders van min of meer gelijk niveau tegen, maar iedereen had verwacht dat het tegen Lyon een lastig verhaal zou worden. Dat bleek nogal mee te vallen. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, maar bij rust stond Ajax na twee uit drie benutten kansen toch met 2-0 voor. Kort na rust werd het zelfs 3-0, maar wat later deed Valbuena voor Lyon iets terug. Desondanks eindigde het in 4-1, een uitslag die niemand zal hebben voorspeld.

Ajx heeft wel veel moeten geven, iets wat ze de vorige keer na de uitwedstrijd tegen Schalke 04 enkele dagen later opbrak tegen PSV. Ajax verloor met 1-0 en zag zijn kansen op de titel sterk slinken. Het kan nog, want Feyenoord en Ajax moeten met een verschil van vier punten allebei nog twee duels spelen. De invloed van het Europese programma zal dit keer beperkt zijn: het was een thuisduel zonder verlenging, met een extra dag rust richting een wedstrijd met een veel mindere tegenstander dan twee weken geleden, en dat alles na een rustperiode van anderhalve week.

Ajax – Go Ahead Eagles tip

Ajax zal waarschijnlijk geen kind hebben aan Go Ahead, en het zou ook wel eens een doelpuntrijke wedstrijd kunnen worden. Wij gaan voor meer dan 3,5 goals totaal tegen een 1.64 quote bij Toto.

Ajax – Go Ahead Eagles wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.08
Gelijkspel: 8.73
Winst Go Ahead Eagles: 22.56