18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Excelsior – Feyenoord wedden, tips en quotes 7 mei 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Excelsior – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 7 mei 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint zonder tegendoelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.08

Er wordt al weken geroepen dat heel Rotterdam wacht op de eerste titel van Feyenoord in achttien jaar, maar die stelling klopt niet. Feyenoord hoopt zondag zijn kampioenswedstrijd te spelen. Excelsior trekt echter zijn eigen plan. De ploeg is bezig aan een goede reeks en wil die graag voortzetten, ook al is de ploeg inmiddels veilig.

Ambitie boven sentiment

Overigens is Excelsior formeel nog niet helemaal veilig. In theorie kan de ploeg, met nog twee duels te gaan en zes punten voorsprong op de nummers zestien en zeventien, nog worden achterhaald door Sparta en NEC. Maar PEC Zwolle en Roda JC staan daar nog tussen, en werkelijk al het denkbare moet misgaan wil Excelsior nog in de nacompetitie belanden. Van zijn laatste acht duels won Excelsior er drie, speelde het vier keer gelijk en werd er slechts één keer verloren.

Met dank aan die prima reeks heeft de club zich gekwalificeerd voor het vierde seizoen Eredivisie op rij. Dat is de langste reeks sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen het team er vijf seizoen op rij bij was. De kleinste club van allemaal wordt steeds iets groter, sterker en stabieler. De verkoop van de stadionnaam aan een sponsor voor de komende tien jaar is wat dat betreft tekenend: sentiment is mooi, maar de ambitie krijgt voorrang.

Steeds bovenaan

Ambities heeft Feyenoord ook. Eerst de goede lijn doortrekken: vorig jaar de beker, nu de titel. De ene keer was de voorsprong wat groter dan de andere keer, maar uiteindelikl staat de club al sinds de eerste speelronde bovenaan. Door het recente verlies bij Ajax en het gelijkspel tegen Zwolle zag Feyenoord een voorsprong van zes punten verdampen tot een enkel puntje. Twee weken geleden won Feyenoord de op papier lastige uitwedstrijd bij Vitesse vrij gemakkelijk. Ajax vertilde zich toen na een reeks zware wedstrijden aan PSV, waardoor het verschil met twee duels voor de boeg weer opliep tot vier punten.

Alles wat Feyenoord een warm hart toedraagt barstte twee weken geleden al in euforie uit, en dat is de tussenliggende periode niet minder geworden. Het kampioensfeest wordt al een beetje gevierd, maar dat is uiteindelijk niet terecht. Natuurlijk mag Feyenoord het niet meer laten lopen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt. De ploeg die nu in de achtervolging is, Ajax, kan daarover meepraten: de club werd vorig jaar op de laatste speeldag nog achterhaald door PSV. Feyenoord bewaart al het hele jaar goed de rust. Als het dat zondag ook doet, is de eerste titel in achttien jaar een feit.

Excelsior – Feyenoord tip

Excelsior zal zich er tegen verzetten, maar Feyenoord wil koste wat het kost de titel binnenhalen. Voor de overwinning van Feyenoord zijn de quotes niet interessant; voor de overwinning zonder tegengoals zijn ze dat wel: 2.08 bij Toto.

Excelsior – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Excelsior: 11.01
Gelijkspel: 6.01
Winst Feyenoord: 1.21