18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Juventus – AC Milan wedden, tips en quotes 9 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Juventus – AC Milan, Coppa Italia
Aanvang: woensdag 9 mei, 21.00
Beste wedtip: Juventus wint en beide ploegen scoren
Bookmaker:Toto
Quote: 1.94

Twee Italiaanse grootmachten treffen elkaar in de finale van de Coppa Italia. Juventus vulde zijn prijzenkast de afgelopen jaren. AC Milan daarentegen won het Italiaanse bekertoernooi voor het laatst in 2003.

Succes is niet te koop

Een steenrijke eigenaar is niet altijd een garantie voor Europees succes. AC Milan is daar het bewijs van: ruim 200 miljoen werd er aan het begin van dit seizoen geïnvesteerd door eigenaar Li Yonghong, maar als we kijken naar de ranglijst vinden we de Rossoneri terug op een teleurstellende zesde plek.

Het kampioenenbal moet nog even wachten onder het regime van de Chinese eigenaar. Aanstaande woensdag kan er wel een ticket voor de Europa League worden veiliggesteld als Milan in de finale van de Coppa Italia wint van Juventus.

Jong Milan

Sinds de komst van Gennaro Gattusso – de vijfde trainer in vier jaar tijd – krijgen de jonkies de voorkeur boven de miljoenenaankopen. Zij stellen de trainer niet teleur: onder Gattusso worstelde AC Milan zich terug in de strijd om Europees voetbal en bereikte het de finale van de Coppa Italia.

In de competitie draaien de Milanezen wisselvallig, wellicht door de jeugdigheid van de ploeg. Napoli (0-0) en Torino (1-1) werden op een zakelijk gelijkspel gehouden, van Benevento (0-1) werd verloren en tegen Verona (2-4) en Bologna (0-1) stapten de Rossoneri als winnaar van het veld.

Alleenheerser

Juventus heerst in de Italiaanse competitie. De afgelopen jaren wist het niet alleen het kampioenschap te verzilveren, ook stond het de voorgaande drie seizoenen met de Coppa Italia in zijn hand.

De Oude Dame blijkt niet zo ongenaakbaar als de voorgaande seizoenen, zo verloor het recent nog van de directe concurrent Napoli. Ondanks het verlies stevent Juventus af op zijn zevende kampioenschap op rij. Gelet op de huidige vorm is Juventus eveneens de favoriet om de Coppa in de wacht te slepen. In de laatste vijf duels werd er drie keer gewonnen, eenmaal gelijkgespeeld en één keer verloren.

Resultaten in de Coppa Italia

AC Milan bereikte de finale met hangen en wurgen. In de kwartfinales was Milan na extra tijd te sterk voor zijn stadsgenoot Inter Milan en in de halve finale werd na penalty’s afgerekend met Lazio Roma.

Juventus had een wat makkelijkere loting en bereikte daardoor eenvoudig de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Na winst op Genoa en Torino (beiden 2-0), moest het alleen nog afrekenen met Atalanta. Dat deed de Oude Dame door twee keer met 1-0 te winnen.

Onderlinge geschiedenis

De recente ontmoetingen eindigde bijna allemaal in het voordeel van Juventus. De Oude Dame won vier van de laatste vijf ontmoetingen, al was het nooit met meer dan twee doelpunten verschil. Een uitschieter is de wedstrijd om de Supercoppa in 2016, waarbij AC Milan wist te winnen. Een wedstrijd waarin het kansen regende eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar werd na penalty’s in het voordeel van AC Milan beslist.

Blessures en afwezigen

Juventus mist zijn spits Mario Mandžukić en verdediger Mattia de Sciglio. Aan de kant van AC Milan moet trainer Gattusso middenvelder Lucas Biglia missen door een wervelbreuk. Daarnaast is Andrea Conti niet inzetbaar: hij wordt geopereerd aan zijn knie.

Juventus – AC Milan tip

AC Milan kiest een duidelijke koers door de jeugd op te stellen, maar staat in de Coppa Italia tegen volwassen kerels van de Oude Dame. Doelpunten vallen er altijd, al wordt het zelden een doelpuntenfestijn. Tip: winst voor Juventus en beide ploegen scoren.

Juventus – AC Milan Coppa Italia wedden

Quotes bij Toto

Winst Juventus: 1.69
Gelijkspel: 3.25
Winst AC Milan: 4.50