18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – FC Groningen wedden, tips en quotes 6 mei 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: PSV – FC Groningen, Eredivisie
Aanvang: zondag 6 mei 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: PSV wint & houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 2.08

Voor PSV en FC Groningen staat er niets meer op het spel tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie.

Kampioen laat de teugels vieren

Na het behalen van het kampioenschap werd aan Phillip Cocu gevraagd of hij nog een bepaald doel voor ogen had in de laatste drie wedstrijden. De PSV-trainer antwoordde dat hij graag het puntenrecord, dat drie jaar geleden onder zijn leiding werd gevestigd, wilde verbeteren. Daarvoor dienden de resterende duels in winst te worden omgezet.

Die doelstelling werd niet behaald, temeer omdat Cocu in de uitwedstrijden tegen Roda JC (2-2) en ADO Den Haag (3-3) spelers opstelde die of normaliter op niet veel speeltijd kunnen rekenen of deel uitmaken van Jong PSV.

Door de vijf goals die PSV in de laatste twee duels moest toestaan is het aantal tegengoals dit seizoen opgelopen naar 39. Ajax was in 1984/1985 de laatste Eredivisie-kampioen met meer tegendoelpunten. In het Philips-stadion de nul houden in competitieduels gaat de Eindhovenaren een stuk beter af dan buitenshuis. De Eindhovenaren hielden dit seizoen in 11 van hun 16 thuiswedstrijden de netten schoon.

Kleurloos seizoen

Een goede serie in zijn laatste vier duels heeft het seizoen van FC Groningen nog enigszins kleur gegeven. Hoewel van degradatiegevaar nooit sprake was, bivakkeerden de noorderlingen de laatste maanden in de lagere regionen van de ranglijst.

De remises bij Heerenveen en FC Utrecht, de 2-1 en 4-0 thuiszeges op respectievelijk Roda JC en Excelsior hebben de ploeg een paar plaatsen doen stijgen. Niettemin is de huidige 12e plaats teleurstellend voor een club die qua begroting tot de top acht van de Eredivisie behoort.

De afgelopen vijf seizoenen presteerde de Trots van het Noorden wel naar zijn mogelijkheden door telkens in de top acht te finishen. Voor het eerst sinds het seizoen 2011/2012 eindigt Groningen in het rechterrijtje.

Blessureperikelen

PSV mist Luuk de Jong, die geblesseerd raakte in de kampioenswedstrijd tegen Ajax. Hirving Lozano liep een blessure op in het duel met ADO Den Haag. Zijn kwetsuur lijkt mee te vallen maar het is, met het oog op het WK dat de Mexicaan gaat spelen, nog maar de vraag of hij in actie komt tegen Groningen.

Bij Groningen ontbreken twee spelers die normaal gesproken tot de basiself behoren. Verdediger Django Warmerdam raakte enkele weken geleden geblesseerd aan zijn knie. Aanvaller Mimoun Mahi kampt met een kuitblessure.

Recente onderlinge duels

PSV heeft dit decennium de meeste van zijn thuiswedstrijden tegen FC Groningen gewonnen. Alleen in 2010, 2014 en 2016 liepen de Eindhovenaren tegen puntenverlies aan. In vier van de laatste zes onderlinge duels hield PSV de nul.

PSV – FC Groningen tip

PSV wint dit seizoen haast al zijn thuisduels in de Eredivisie en incasseert in het Philips-stadion nauwelijks tegengoals. FC Groningen wist niet te scoren in vier van de laatste zes duels tegen PSV. Tip: PSV wint & houdt de nul, bij Toto gequoteerd op 2.08.

PSV – FC Groningen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.18
Gelijkspel: 6.75
Winst FC Groningen: 11.30