18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

ADO Den Haag – Vitesse wedden, tips en quotes 9 mei 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: ADO Den Haag – Vitesse, Eredivisie
Aanvang: woensdag 9 mei 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: Draw No Bet ADO Den Haag
Bookmaker: Toto
Quote: 1.94

ADO Den Haag is voor het eerst sinds zeven jaar weer in de race voor Europees voetbal. Vitesse is dit decennium een vaste klant in de play-offs om Europa League-voetbal.

Stabiele subtopper na gemiste start

De start van dit Eredivisie-seizoen deed het ergste vrezen voor ADO Den Haag. Na drie duels waren de Hagenezen nog puntloos. Bij het ingaan van de winterstop had de ploeg van Alfons Groenendijk zich echter opgewerkt naar de achtste plaats.

Die positie wist ADO in de tweede seizoenshelft te consolideren. Dankzij de zege op Roda JC verdrong de Residentieclub op de slotdag Heerenveen van de zevende plaats. Bjorn Johnsen had met twee goals een groot aandeel in de overwinning op de Limburgse ploeg. De Noor, die clubtopscorer werd met 19 goals, werd na een uur gewisseld. Die vervanging vond plaats uit voorzorg. Johnsen had last van zijn enkel, maar hij is van de partij tegen Vitesse.

Veelbelovende start kreeg geen vervolg

Vitesse besloot de reguliere competitie met een 2-2 gelijkspel tegen Willem II. De Arnhemmers eindigden als nummer zes van de Eredivisie, één plek lager ten opzichte van vorig jaar. Het eerste kwart van de competitie was veelbelovend – Vitesse stond enige tijd in de top drie – maar het vasthouden van dat niveau lukte niet. Vitesse won geen van zijn zes laatste uitwedstrijden.

De prestatiecurve in het verdere verloop van de competitie was grillig te noemen. Er waren knappe thuiszeges op Ajax en Feyenoord, maar er was ook sprake van zeperds in het Gelredome. Middenmoter Excelsior won met 1-2 en tegen laagvlieger Roda JC ging Vitesse zelfs met 0-3 de boot in. Het vertrouwen in coach Henk Fräser nam zienderogen af en uiteindelijk kreeg hij vier duels voor het einde van de competitie zijn ontslag. Onder interim-trainer Edward Sturing behaalde Vitesse klinkende zeges in zijn laatste twee thuisduels: 7-0 tegen Sparta en 5-0 tegen FC Twente.

Play-off-historie

De play-offs werden in het seizoen 2005/2006 heringevoerd. Voor ADO Den Haag wordt het de tweede deelname. De eerste keer was in 2010/2011. Na een dubbele zege op Roda JC trof ADO FC Groningen in de finale. Na een 5-1 thuiszege in het heenduel leek de buit binnen voor ADO, maar Groningen zette dezelfde score neer in de return. Omdat ADO de strafschoppen beter nam, ging het Europa in.

Vitesse doet voor de zesde keer mee aan de play-offs om Europees voetbal. Twee keer wonnen de Arnhemmers: zowel in 2011/2012 als in 2014/2015 behaalde Vitesse Europees voetbal via play-offs. Daarmee mag de ploeg zich één van de succesvolste clubs noemen als het om Europa League play-offvoetbal gaat. Alleen FC Utrecht won vaker de play-offs dan Vitesse.

Blessuregevallen

Enkele weken geleden zag ADO twee spelers afhaken. Verdediger Tyronne Ebuehi staat sinds half april aan de kant met een liesblessure. Trevor David, eveneens een verdediger, viel eind april uit met een knieblessure.

Roy Beerens, die tegen Willem II ontbrak vanwege een kwetsuur aan het bovenbeen, is weer fit. Ook Thulani Serrero heeft de ziekenboeg verlaten. De Zuid-Afrikaan liep in het duel met Willem II een rugblessure op, maar hij is voldoende hersteld.

Head to head

Dit seizoen won ADO zijn thuiswedstrijd tegen Vitesse. ADO kan bogen op een goede recente thuisbalans tegen de Arnhemmers: Vitesse boekte in zijn laatste vijf duels in Den Haag één zege. In alle confrontaties, gemeten over de laatste vijf seizoenen, houden de clubs elkaar in evenwicht: beide teams wonnen vier keer en er waren vier gelijke spelen.

ADO Den Haag – Vitesse tip

ADO verloor slechts twee van zijn laatste negen thuiswedstrijden. Vitesse won geen van zijn laatste zes uitduels. Daarnaast behaalde Vitesse maar één zege in zijn laatste vijf duels in Den Haag. Tip: Draw No Bet ADO Den Haag, bij Toto gequoteerd op 1.94.

ADO Den Haag – Vitesse Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst ADO Den Haag: 2.85
Gelijkspel: 3.22
Winst Vitesse: 2.38