18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Heerenveen wedden, tips en quotes 11 maart 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Ajax – Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: Zondag 18 maart 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.28

Nu de titelstrijd beslist lijkt, rest Ajax niets anders dan de tweede plaats veilig te stellen.

Het probleem met de standaardsituaties

“Nu zeggen dat je kampioen wordt, is lachwekkend”, aldus Erik ten Hag afgelopen zondag na het verlies in het Gelredome tegen Vitesse. De Ajax-trainer maakt zich geen illusies meer wat betreft de landstitel. Het waarschijnlijke verspelen van het kampioenschap past naadloos in het dramatische seizoen dat de Amsterdammers beleven. Het rampscenario zou compleet zijn als Ajax nog de tweede plaats uit handen zou geven.

AZ zit Ajax op de hielen aangezien de Alkmaarders een achterstand van twee punten hebben. Een euvel dat Ajax dit seizoen parten speelt, is het incasseren van tegengoals uit dode spelmomenten. De Amsterdammers overkwam dat deze jaargang negen keer. Dat aantal is bijna de helft van het totaal aantal tegentreffers in de Eredivisie.

Doelpunten maken gaat Ajax de laatste wedstrijden steeds minder goed af, zeker sinds Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt vanwege een kuitblessure. De aanvaller was er niet bij in de recentste duels, tegen ADO Den Haag (0-0) en Vitesse. Het is niet zeker of Huntelaar tegen Heerenveen zijn rentree kan maken. Mogelijk is Mateo Cassierra zijn vervanger. De Colombiaan liet tegen Vitesse een goede indruk achter. Hij scoorde een minuut nadat hij inviel. Cassierra kwam dit seizoen nog maar 45 minuten in actie in de Eredivisie.

Verdediger als blikvanger

Heerenveen haakte vorige week aan in de strijd om Europees voetbal. De Friezen klopten in eigen huis Willem II met 2-0 en staan momenteel negende. Om PEC Zwolle, dat op de dichtstbijzijnde play-off-plaats staat, te achterhalen moet een achterstand van vijf punten worden goedgemaakt.

Reza Ghoochannejhad besliste kort na rust de wedstrijd. De Iraniër scoorde op aangeven van Denzel Dumfries. Dat Dumfries de assist leverde, kwam niet als een verrassing. De verdediger is met drie goals en zeven assists de waardevolste speler aan Heerenveen-zijde. Arber Zeneli, na Dumfries het vaakst betrokken bij een Heerenveen-goal, viel uit in het duel tegen Willem II. Zijn voetblessure is echter niet dermate ernstig dat het duel met Ajax voor hem in gevaar komt.

De zege tegen Willem II was meer dan welkom voor de Friezen na een reeks van vier zegeloze wedstrijden. Vooral in uitduels heeft Heerenveen moeite met winnen: slechts één van de laatste negen uitwedstrijden leverde een driepunter op.

Recente onderlinge duels

Ajax is ongeslagen in zijn laatste zeventien Eredivisie-wedstrijden tegen Heerenveen. De Amsterdammers wonnen veertien van die zeventien matchen. De laatste nederlaag in de Amsterdam ArenA tegen Heerenveen dateert uit het eind van het vorige decennium. Op eigen veld won Ajax de laatste jaren ruim van de Friezen: uitslagen van 5-1, 5-2, 4-1, 3-0 en 5-1 drukken het grote krachtsverschil uit. Ook dit seizoen behaalde Ajax weer een grote zege op Heerenveen. Begin oktober 2017 werd het 0-4 in het Abe Lenstra-stadion.

Ajax – Heerenveen tip

Ajax kan zich na de mindere beurten tegen ADO en Vitesse geen nieuw puntenverlies permitteren. De Amsterdammers hebben dit decennium weinig te duchten gehad van Heerenveen. De Friezen winnen dit seizoen amper buitenshuis. Tip: winst Ajax, bij Toto gequoteerd op 1.28.

Ajax – Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.28
Gelijkspel: 5.32
Winst Heerenveen: 8.71