18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedtips en quoteringen: Copa América 2021

Cas Geleijnse

Of de Copa América van 2021 doorgaat is een groot vraagteken. Colombia en Argentinië zegden af als gastland, nu is Brazilië aangewezen. Door de coronasituatie in dat land is er veel twijfel over het door laten gaan van het toernooi. Op dit moment lijkt de Copa América 2021 gespeeld te worden, daarom bespreken we in dit artikel wedtips en quoteringen voor het toernooi. We kijken daarbij zowel naar de favorieten voor de eindoverwinning als andere interessante Copa-weddenschappen.

Het toernooi bestaat uit twee groepen van vijf landen. De beste vier uit elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales: er vallen dus slechts twee landen af in de groepsfase.

Favorieten voor de eindoverwinning

Gastland Brazilië opent op zondag 13 juni de Copa América tegen Venezuela. Brazilië is titelhouder: ook in 2019 werd het toernooi in eigen land gehouden. De Brazilianen klopten Peru met 3-1 in de finale. Bij de bookmakers zijn de Seleção Brasileira ook voor de editie van 2021 favoriet. De ploeg van bondscoach Adenor Leonardo Bacchi zit in de groep met Colombia, Ecuador, Peru en Venezuela. Wedden op Brazilië als winnaar van de Copa América 2021 heeft een quotering van 2.12.

Het Argentinië van Lionel Messi is de andere grote favoriet voor de eindoverwinning. De Argentijnen zitten in de andere groep. De tegenstanders zijn Bolivia, Chili, Paraguay en Uruguay. Het lukt Argentinië deze eeuw maar niet om de Copa América te winnen: in 2004, 2007, 2015 en 2016 verloor La Albiceleste in de finale van het toernooi. In 2014 werd ook nog eens de WK-finale verloren. Lionel Messi won in zijn carrière heel veel prijzen, maar een prijs winnen met zijn land is hem nog niet gelukt. Deze Copa América is misschien wel één van de laatste kansen voor de 33-jarige Messi. Wedden op Argentinië als winnaar van de Copa krijgt een quotering van 3.65 bij de bookmakers.

Colombia (7.65), Uruguay (9.20) en Chili (13.75) maken volgens de bookmakers allemaal een stuk minder kans om de Copa América 2021 te winnen. Peru, finalist twee jaar geleden, krijgt zelfs een quotering van 35.00.

De tip is om te wedden op Argentinië als winnaar van de Copa América 2021. Voor Lionel Messi is dit één van de laatste mogelijkheden op een prijs met Argentinië. De selectie van de Argentijnen is erg sterk, met onder andere Ajacied Nicolás Tagliafico in het team. Met een quotering van 3.65 is het ook nog eens een potentieel goed winstgevende weddenschap.

Top 2 of Top 4

Je kunt bij de bookmakers ook wedden op ‘Top 2’ of ‘Top 4’. Dit houdt in dat je inzet op een land dat minstens de halve finale of de finale haalt van de Copa América. Wedden op Brazilië in de ‘Top 2’ heeft een quotering van 1.40, terwijl Argentinië bij deze weddenschap een quote krijgt van 1.90.

Bij deze weddenschappen is het slim om op de andere landen te wedden. Colombia (3.50), Uruguay (3.75) en Chili (5.00) maken volgens de bookmakers allemaal kans om in de finale van het toernooi terecht te komen.

Als je deze weddenschappen toch nog te risicovol vindt, kun je ook wedden op ‘Top 4’. Hier zijn de quoteringen iets lager, maar nog altijd hoog genoeg om winst te maken. Brazilië (1.15) en Argentinië (1.35) gaan volgens de bookmakers gemakkelijk de halve finales halen. Kijk dus weer naar de favorieten onder deze twee landen.

Zo krijg je voor de weddenschap ‘Colombia Top 4’ een quotering van 1.65. De ploeg heeft in haar selectie een aantal topspelers. Juan Cuadrado (Juventus), David Ospina (Napoli) en Davinson Sánchez zijn de belangrijkste namen uit het team van bondscoach Reinaldo Rueda.

Ook Uruguay maakt een behoorlijke kans om de halve finale te bereiken. Het land krijgt een quotering van 1.70 bij wedden op ‘Top 4’. Het vermogen om doelpunten te maken van Luis Suárez (Atlético Madrid) en Edinson Cavani (Manchester United) zou wel eens de doorslag kunnen geven richting de halve finale.

Chili heeft een quotering van 1.90 bij deze weddenschap. Het land heeft geen absolute sterspelers, maar het collectief is erg sterk. Het zijn vooral de ervaren krachten die de kar moeten trekken bij de Chilenen. Alexis Sánchez (Internazionale) en Arturo Vidal (Internazionale) zijn de belangrijkste spelers bij Chili.

De tip bij dit onderdeel is om te wedden op Uruguay in de ‘Top 4’. De selectie van de Uruguayanen is erg sterk. Suárez en Cavani voorin kunnen zeker het verschil gaan maken in de groepsfase, waardoor Uruguay een makkelijkere tegenstander krijgt in de kwartfinale. Die wedstrijd winnen en je hebt je weddenschap ook gewonnen. De quotering voor deze weddenschap is 1.70.

Wedden op wedstrijden Copa

Bij de Copa América 2021 kun je ook wedden op alle losse wedstrijden. De eerste serie van duels kun je bij de bookmakers nu al terugvinden. Een interessant duel uit de eerste ronde is Argentinië – Chili op 14 juni. Hier krijgen de Argentijnen een quote van 1.70 voor de winst, tegenover 5.30 voor de Chilenen. Zowel op de favoriet als de underdog is de quotering dus mogelijk interessant.

Andere mooie affiches uit de groepsfase om in je agenda te zetten om te kijken en eventueel ook op te wedden zijn Argentinië – Uruguay op 17 juni, en Colombia – Brazilië op de 24ste.

De kwartfinales beginnen op 2 juli en de finale is op 10 juli, een dag voor de EK-finale. De toernooien lopen dus echt mooi synchroon en zijn voor wedders goed te combineren. Dit geeft je bijvoorbeeld ook weer meer mogelijkheden voor combinatieweddenschappen, door wedstrijden van het EK en de Copa América 2021te gebruiken.

Live wedden

Live wedden op wedstrijden van de Copa América is een mooie aanvulling op de EK-duels die in dezelfde periode worden gespeeld. De eerste Copa-wedstrijd staat telkens om 23:00 uur Nederlandse tijd gepland, en daarna volgt voor de nachtbrakers een wedstrijd om 02:00 uur Nederlandse tijd. Voor wie wil levert dit dus enorm veel wedmogelijkheden op, live of pre-match.

Andere weddenschappen

Naast het wedden op hoever een bepaald land gaat komen, en individuele wedstrijden, zijn er nog meer weddenschappen te vinden bij de bookmakers. Zo kun je bijvoorbeeld wedden op de topscorer van het toernooi, maar er zijn nog genoeg andere opties om op in te zetten. Kijk naar wat de bookmakers aanbieden en baseer hierop wat je weddenschap gaat worden.