18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

VVV-Venlo – Ajax wedden, tips en quotes 27 augustus 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: VVV-Venlo – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 27 augustus 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.58

Daags na de Europese uitschakeling in de Europa League play-offs tegen Rosenborg BK, moet Ajax op bezoek bij VVV-Venlo een crisis zien te voorkomen.

Europese blamage Ajax

Een blamage, zo verwoordde Ajax-trainer Marcel Keizer donderdagavond laat de Europese uitschakeling tegen Rosenborg BK. Na een 1-0 nederlaag in de eigen ArenA, een wedstrijd waarin Ajax zich onmachtig toonde, ging Ajax in Trondheim met 3-2 onderuit. Vooral de manier waarop was erg zonde. Ajax had juist veerkracht getoond door een 1-0 achterstand (doelpunt Nicklas Bendtner) om te buigen in een 1-2 voorsprong (doelpunten Amin Younes en Lasse Schöne), maar stond in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog twee goals van de 21-jarige aanvaller Samuel Adegbenro toe. De eerste twee Noorse goals werden met het hoofd gemaakt, bij de laatste goal zette Adegbenro eigenhandig bijna de gehele Ajax-defensie te kijk.

Onder supporters is de roep om versterkingen steeds groter. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zit dan ook niet stil. Deze week werd verdediger Maximilian Wöber nog aan de selectie toegevoegd. Ondertussen is de de werkvergunning voor de Colombiaanse verdediger Luis Manuel Orejuela bijna rond. Zij moeten voor meer concurrentie gaan zorgen in de defensieve linie van Ajax. Klaas-Jan Huntelaar, Benjamin van Leer en Kostas Lamprou waren de eerdere zomerse aankopen. Kunnen zij uiteindelijk het gat opvullen dat de vertrokken Davy Klaasen, Bertrand Traoré en Dávinson Sanchez hebben achtergelaten?

Trainer Keizer nam verantwoordelijkheid voor de nederlaag en wilde zich niet achter een al dan niet ondermaats transferbeleid verschuilen. Hij merkte terecht op dat acht spelers in de return tegen Rosenborg er ook tijdens de finale van de Europa League al bij waren.

Venlo: omgekeerde wereld

Waar bij Ajax het woord crisis weer rondzwerft, is de situatie bij VVV-Venlo totaal anders. De kampioen van de eerste divisie van het afgelopen seizoen is voortreffelijk gestart. De ploeg van trainer Maurice Steijn volgde een klinkende 3-0 thuiszege op Sparta op met een 1-2 zege bij Willem II. Op basis van het doelsaldo staan de Limburgers vierde, een positie die normaliter niet vastgehouden zal worden in de rest van het seizoen.

Toch zal de stemming in Venlo opperbest zijn, helemaal nadat de ploeg zich deze week nog wist te versterken met Mink Peeters. De 19-jarige middenvelder verhuisde een aantal jaar geleden van Ajax naar de jeugdopleiding van Real Madrid. Deze week tekende hij voor drie jaar bij in de Spaanse hoofdstad, gevolgd door nog een krabbel onder een huurverbintenis bij VVV. De talentvolle Nederlander mag dit seizoen in eigen land profervaring gaan opdoen, na eerder successen met het tweede elftal van Madrid te hebben beleefd.

VVV-Venlo – Ajax tip

Op papier is de wedstrijd tegen Ajax een duel waarin VVV weer met beide benen terug op aarde gaat landen. Maar VVV speelt thuis en heeft vooral het momentum aan z’n zijde. Daar tegenover staat dat Ajax zich vorige speelronde ook herstelde van de eerste Europese nederlaag tegen Rosenborg. Het won toen met 3-1 van FC Groningen.

Rode draad lijkt dat beide teams in staat zijn om te scoren. Omdat VVV bovendien in een goede vorm steekt en Ajax defensief bepaald niet als een huis staat, is de tip om te gaan voor de weddenschap ‘beide teams scoren’. Toto biedt deze aan met een quote van 1.58.

VVV-Venlo – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst VVV-Venlo: 6.28
Gelijkspel: 4.62
Winst Ajax: 1.38