18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 10 januari 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Ajax – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zondag 10 januari 2021, 16.45 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.10

De Eredivisie gaat dit weekend weer verder nadat alle teams een tijdje rust hebben gehad. De hervatting staat in het teken van heerlijke wedstrijden, want in de komende weken staan er veel toppers op het programma. Dit weekend is het onder andere tijd voor Ajax – PSV en in deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Koppositie behouden

Een duel tussen de nummers één en twee van een competitie is bijna altijd belangrijk en dit is zondag ook het geval. Ajax gaat momenteel met 34 punten aan de leiding in de Eredivisie. PSV staat tweede met slechts één punt minder. De Amsterdammers moeten dus een gat zien te slaan met de Eindhovenaren. Een nederlaag zou ervoor zorgen dat Ajax naar de tweede plaats zakt en bij een gelijkspel blijft de stand zoals die nu is.

De voorsprong van Ajax kon groter zijn, maar vlak voor de winterstop liet de koploper wat punten liggen. Zo verloor de club uit Amsterdam van FC Twente en speelde het op de laatste speeldag voor de winterstop gelijk tegen het slecht presterende Willem II. Ajax moet ervoor zorgen dat het beter uit de stop komt dan dat het erin ging.

Jager

PSV draaide juist goed in het laatste deel van de eerste seizoenshelft. De club is acht wedstrijden op rij ongeslagen in de Nederlandse competitie, waardoor het tot op één punt van Ajax is gekomen. De Eindhovenaren jagen dus op de koploper en kunnen na de aankomende speelronde zelf bovenaan staan.

PSV moet de vorm en het zelfvertrouwen van de laatste wedstrijden meenemen naar de tweede seizoenshelft om kans te maken op de titel. Het won de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop over alle competities gezien. Het won in de Europa League met 4-0 van Omonia Nicosia, waardoor het zich plaatste voor de knock-outfase. Daarnaast ging de club door in de KNVB Beker door van De Graafschap te winnen. De andere drie gewonnen duels vonden plaats in de Eredivisie tegen FC Utrecht, RKC en VVV-Venlo.

Teamnieuws

Erik ten Hag moet naar alle waarschijnlijkheid wat gaan puzzelen voor de topper tegen PSV. Vooral voorin zijn er problemen. Lassina Traoré, Brian Brobbey en David Neres waren al geblesseerd en deze week kwam daar ook nog eens Klaas-Jan Huntelaar bij. De ervaren spits raakte geblesseerd op de training van de Amsterdammers. L’Équipe kwam recent met het nieuws naar buiten dat Ajax zich nog wil versterken met Sébastien Haller. Als de onderhandelingen snel verlopen zou de Franse spits misschien zondag zelfs al kunnen spelen.

Bij PSV zijn het nog altijd dezelfde spelers die geblesseerd zijn. Zo kan Roger Schmidt niet beschikken over de volgende spelers: Marco van Ginkel, Érick Gutiérrez, Armando Obispo, Maximiliano Romero, Ryan Thomas en Richard Ledezma. Dit zijn niet de meest bepalende spelers bij PSV, dus dit is goed op te vangen.

Veel kansen, weinig goals

Tijdens de laatste ontmoeting in Amsterdam kreeg de thuisploeg erg veel kansen. Dit resulteerde nog voor rust in een 1-0 voorsprong via Quincy Promes. Later bleek dit ook gelijk de winnende treffer te zijn, want ondanks de mogelijkheden vielen er geen goals meer. PSV zal dit keer beter moeten spelen om het Ajax lastig te maken. De Amsterdammers zijn zondag de favoriet met een quote van 1.65. Een zege van PSV levert een quotering van 4.35 op.

Ajax – PSV tip

Het verschil op de ranglijst is erg klein en de verwachting is dat dit op het veld ook zo zal zijn. Bij een gelijkspel is er voor beide clubs niet zoveel aan de hand, maar bij een nederlaag wel. De teams spelen hierdoor misschien met wat minder risico. De tip voor Ajax – PSV is dat de topper in een gelijkspel eindigt. Deze voorspelling heeft een quote van 4.10.

Ajax – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Ajax: 1.65
Gelijkspel: 4.10
Winst PSV: 4.35