18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sevilla – Real Sociedad voorspelling – wedden, quotes en tip 9 januari 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Sevilla – Real Sociedad, Primera División
Aanvang: zaterdag 9 januari 2021, 14.00 uur
Beste wedtip: Sevilla wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.24

Een spannende strijd in de subtop van de Primera División: de nummer vier gaat op bezoek bij de nummer zes. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Sevilla – Real Sociedad.

Herstel

Het begin van het seizoen was gerust moeizaam te noemen voor Sevilla. In oktober verloor de ploeg van coach Julen Lopetegui driemaal op rij, van Granada, Eibar en Athletic Bilbao. Daardoor ging het er opeens een stuk minder uitzien. Maar sinds die slechte reeks gaat het een stuk beter voor de regerend winnaar van de Europa League. De negen wedstrijden die sindsdien zijn afgewerkt, leverden namelijk zes overwinningen op. Het herstel is ruimschoots ingezet.

In die periode werd alleen verloren van koploper Real Madrid (0-1) en verder verspeelde Sevilla punten tegen Real Valladolid en Real Betis (tweemaal 1-1). In competitieduels van Sevilla weet vaak maar één van de twee ploegen te scoren. Dit kwam namelijk voor in vijf van de laatste zeven afgewerkte wedstrijden. Je kunt deze informatie gebruiken als tip voor je voorspelling. Wedden op ‘niet beide teams scoren’ geeft je een quote van 1.77.

Verrassing

Real Sociedad leek de absolute verrassing van dit seizoen in de Primera División te gaan worden. Smaakmaker Martin Ødegaard werd vervangen door David Silva, die na tien jaar terugkeerde naar Spanje. Met de nieuwe ster ging Sociedad voortvarend van start en na zes zeges op een rij nam de club zelfs de eerste plek in op de ranglijst. Sindsdien is het echter niet gelukt deze sterke vorm vast te houden en is Sociedad gedaald naar plek vier.

De reden waarom drie plekken ingeleverd zijn, is niet zo moeilijk te vinden. De laatste zeven wedstrijden leverden namelijk maar één enkele zege op, naast vier gelijke spelen en drie nederlagen. Opvallend is dat deze wedstrijden niet al te veel doelpunten opleverden. In acht van de laatste tien competitieduels van Sociedad werd maximaal twee keer gescoord. Tip: wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’ levert je een quote op van 1.57.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Sevilla – Real Sociedad heeft de thuisclub een klein voordeel. Van de laatste zes wedstrijden won Sevilla er namelijk drie en speelde er twee gelijk. Het doelsaldo is met 10-7 dan ook in het voordeel van Sevilla. Vorig seizoen won die club thuis met 3-2 en uit werd het 0-0.

Teamnieuws

Sevilla-doelman Tomás Vaclik is bijna weer hersteld van zijn blessure, maar Yassine Bounou heeft hem prima vervangen. Voor Sergio Escudero en Carlos Fernández komt dit duel sowieso te laat. Fernando keert terug van een schorsing en zowel Lucas Ocampos als Jesús Navas lijken fit genoeg om te kunnen starten.

Tegenstander Real Sociedad moet sowieso Luca Sangalli missen. Verder is het nog onduidelijk of Nacho Monreal, Aritz Elustondo, Asier Illarramendi en David Silva fit genoeg zijn. Jongeling Jon Guridi en oud-Eredivisionist Alexander Isak mogen hoop houden op een plek in de basiself.

Sevilla – Real Sociedad tip

Sevilla – Real Sociedad: hoe groot kan het verschil zijn tussen twee clubs? Real Sociedad is helemaal ingekakt, terwijl Sevilla het de laatste tijd weer beter doet. De thuisploeg is daardoor de favoriet. Tip: wedden op de voorspelling ‘Sevilla wint’ met een quote van 2.24 bij Toto.

Sevilla – Real Sociedad Primera División wedden

Quotes bij Toto

Winst Sevilla: 2.24
Gelijkspel: 3.10
Winst Real Sociedad: 3.60