18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Slowakije – Nederland wedden, tips en quotes 31 mei 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Slowakije – Nederland, Vriendschappelijk
Aanvang: vrijdag 31 mei 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Nederland
Bookmaker: Toto
Quote: 2.07

De interlandperiode is weer bezig: Slowakije en Nederland oefenen tegen elkaar.

Geen derde toernooi

Slowakije speelde weliswaar haar eerste interlandwedstrijd in 1939, pas sinds 1996 neemt het land deel aan de kwalificatiereeksen voor EK’s en WK’s. In die periode plaatste Slowakije zich tweemaal voor het eindtoernooi. Op het WK 2010 was het in de poule te sterk voor Nieuw-Zeeland en Italië, maar vond het in de latere verliezend finalist Nederland het eindstation. Het EK 2016 leverde weer een overleefde groepsfase op, na een derde plaats achter Wales en Engeland. In de achtste finales was Duitsland met 3-0 te sterk.

Inmiddels kwalificeerde Slowakije zich niet voor het WK 2018, ondanks een tweede plaats in Groep F. Alleen Engeland eindigde er nog boven. Schotland werd wel op doelsaldo onder zich gehouden. Met de tweede plaats zou Slowakije zich normaliter plaatsen voor de play-offs, maar het land was de slechtste nummer twee en viel zo buiten de boot. Aan de hand van Inter-revelatie Milan Škriniar en Napoli-aanvoerder Marek Hamšík gaat Slowakije vanaf deze zomer op jacht naar een ticket voor het EK 2020.

Wonden likken

Het WK in Rusland wordt het tweede eindtoernooi op rij waar Nederland niet bij zal zijn. Het EK 2016 werd al gemist, nadat Tsjechië, IJsland en Turkije te sterk waren in de kwalificatie. Ditmaal moesten de Nederlanders hun tegenstanders uit Frankrijk en Zweden voor laten gaan in de poule. Arjen Robben is gestopt als international en Wesley Sneijder is uit beeld geraakt. Daarmee zijn de laatste sleutelspelers van de succesvolle WK’s in 2010 en 2014 er niet meer bij.

Sinds het WK 2014 stonden Guus Hiddink, Danny Blind, Fred Grim (ad interim) en Dick Advocaat voor de groep. Na het vertrek van die laatste was Ronald Koeman de gedoodverfde favoriet als bondscoach. Hij besloot direct het anders aan te pakken. Hij houdt niet per se vast aan het aloude 4-3-3-systeem, maar probeert het team te laten spelen in andere systemen, zoals 5-3-2. Met dit laatste systeem werd in de laatste oefeninterland nog met 3-0 gewonnen van Portugal.

Onderlinge resultaten

Tweemaal eerder stonden Slowakije en Nederland tegenover elkaar. De eerste onderlinge wedstrijd was in de achtste finales van het WK 2010. Door doelpunten van Arjen Robben en Wesley Sneijder stond Nederland al voor, toen Slowakije iets terugdeed via een benutte strafschop van Róbert Vittek. Twee jaar later oefenden de twee landen al tegen elkaar: Kornel Saláta maakte een eigen doelpunt en Rafael van der Vaart besliste de eindstand op 2-0.

Selecties

Slowakije heeft een zo sterk mogelijke selectie proberen samen te stellen. Doelman Martin Dúbravka, die een definitieve transfer maakte naar Newcastle United, verdediger Milan Škriniar en Napoli-middenvelder Marek Hamšík lijken belangrijke spelers in het keurkorps.

Ronald Koeman koos voor de terugkeer van Terence Kongolo en Eljero Elia in de nationale selectie, waar ook Ruud Vormer voor het eerst deel van uitmaakt. Bas Dost is gestopt als international en Luuk de Jong is geblesseerd, waardoor Wout Weghorst de enige echte spits is in de selectie.

Slowakije – Nederland tip

De eerdere twee wedstrijden onderling toonden aan dat Nederland over het algemeen sterker is dan Slowakije. De kans is groot dat dat nu hetzelfde is. Het is de vraag met welke formatie Nederland gaat spelen, maar alle basisspelers zullen erop gebrand zijn de nieuwe bondscoach te laten zien wat zij kunnen. Tip: een overwinning van Nederland met een quote van 2.07 bij Toto.

Slowakije – Nederland Vriendschappelijk wedden

Quotes bij Toto

Winst Slowakije: 3.45
Gelijkspel: 3.25
Winst Nederland: 2.07