18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK 2018 wedden en quotes

Dirk Maas

Het WK voetbal 2018 staat voor de deur. Helaas zonder Nederland, maar voor wie wil wedden op het WK is er genoeg spanning te beleven.

Wedden op de winnaar van het WK 2018 en andere vele WK-weddenschappen plus de bijbehorende quotes worden in dit artikel belicht.

Wedden op de toernooiwinnaar

Het WK begint op 14 juni 2018. De deelnemende landen hebben nog twee weken om zich voor te bereiden. Oefenduels kunnen een indicatie geven hoe het gesteld is met de vorm van de deelnemende teams. Afgaande op de quotes van de bookmakers zoals Toto zijn er vier landen die tot de topfavorieten gerekend worden.

Bovenaan staat Brazilië met odds van ongeveer 5.00. Daarna volgt Duitsland met quoteringen om en nabij de 5.50. Spanje met quotes van ongeveer 7.00 en Frankrijk met odds van rond de 7.50 maken de top vier compleet.

Als outsiders gelden Argentinië, België, Engeland en Portugal. De Zuid-Amerikanen hebben quotes van ongeveer 9.50. De odds van België liggen met 11.00 iets hoger. Voor Engeland en Europees kampioen Portugal zijn de noteringen respectievelijk rond de 17.00 en 21.00.

Gastlanden van het WK schoppen het regelmatig tot de halve finale, maar de bookmakers dichten Rusland weinig kansen toe. Met quotes van rond de 34.00 zijn de Russen een middenmoter. Panama wordt als de meest onwaarschijnlijke winnaar beschouwd: voor het succesvol wedden op de Midden-Amerikanen als wereldkampioen krijg je duizend keer je inzet terug.

Bij Online-wedden-bookmakers lees je voorbeschouwingen op alle duels van het WK 2018!

Alternatieve weddenschappen en quotes WK-favorieten

Behalve het wedden op de winnaar van het WK zijn er nog vele andere weddenschappen op WK-favorieten die online bookmakers aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld wedden op losse WK-duels, het aantal goals en het continent van de wereldkampioen.

Weliswaar zijn de quotes voor deze WK-weddenschappen lager dan het wedden op de winnaar, maar daar staat tegenover dat de winstkans voor deze weddenschappen aanzienlijk groter is.

Het voordeel van deze alternatieve weddenschappen is dat er gewed kan worden op landen die, ofschoon ze normaliter geen kans hebben op de wereldtitel, toch bijzondere prestaties kunnen leveren.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van alternatieve mogelijkheden om te wedden op de WK-favorieten:

1. WK-favoriet als poulewinnaar

Haast alle WK-favorieten zijn reekshoofd en daardoor ontlopen ze elkaar in de groepsfase. De kans dat een topfavoriet zijn poule wint, is derhalve heel groot.

Frankrijk bijvoorbeeld heeft quotes van 1.25, als je op Les Bleus wedt als poulewinaar van Groep C (met Denemarken, Peru en Australië als tegenstanders). De kans dat Frankrijk als eerste eindigt in Groep C wordt ingeschat op 80%.

2. Losse duels van WK-favorieten

De krachtsverschillen in de poulefase zullen normaal gesproken groot zijn waardoor duels van de topfavorieten gemakkelijk te voorspellen zijn. Argentinië speelt zijn eerste wedstrijd tegen IJsland. De Zuid-Amerikanen zijn bij de bookmakers de grote kanshebber om dit duel te winnen. De quoteringen liggen rond de 1.30.

De quotes voor het duel tegen Kroatië liggen behoorlijk hoger. Indien je succesvol wedt op winst van Argentinië tegen Kroatië krijg je 1.90 maal je inzet terug. Nigeria zou volgens de bookmakers een minder lastig duel moeten worden voor de Argentijnen: de quoteringen voor een Zuid-Amerikaanse zege bedragen ongeveer 1.40.

3. De WK-favoriet van één continent

Het WK is een Europees-Zuid-Amerikaanse aangelegenheid als het gaat om de verdeling van de wereldtitel. Dat betekent niet dat het geen zin heeft om in te zetten op landen van andere continenten.

Diverse bookmakers hebben de wedmogelijkheid om in te zetten op het best presterende land per continent. Azië, Afrika en Noord-Amerika vaardigen weinig deelnemers aan het WK af. Voor Azië en Afrika ligt het aantal op vijf. Namens Noord-Amerika zijn er slechts drie teams present op het WK. Kleine aantallen maken de kans op het plaatsen van de juiste weddenschap groter.

Voor Noord-Amerika is Mexico de grote favoriet om het verst te reiken: dat land heeft odds van ongeveer 1.50. Egypte, dat in een relatief minder zware poule zit dan andere Afrikaanse landen, heeft quoteringen van om en nabij de 3.25.

4. Wedden op het winnende continent

Naast het wedden op het best presterende land per continent bieden de online wedkantoren tevens de weddenschap aan welk continent de wereldkampioen levert.

De bookmakers bieden drie mogelijkheden: inzetten op een Europees land levert 1.33 keer je inleg op. Voor een Zuid-Amerikaans land als wereldkampioen liggen de odds rond de 3.25. Tot slot is er de mogelijkheid op ‘ieder ander continent behalve Europa en Zuid-Amerika’ te wedden: de quoteringen voor deze wedoptie bedragen ongeveer 26.00.

5. Wedden op het team dat de meeste goals scoort

Een land dat de halve finale van een WK haalt, en daarmee automatisch verzekerd is van zeven duels, scoort bijna altijd de meeste goals op een WK. Dat land is haast altijd Duitsland, althans tijdens drie van de laatste vijf WK’s.

Frankrijk en Brazilië waren de overige twee landen die in de laatste twintig jaar het meest doeltreffend waren op een WK. Met andere woorden: topfavorieten die ver reiken, hebben de grootste kans op het scoren van de meeste goals op een WK.

Het kan daarom lonen om te wedden op het land dat de meeste WK-goals maakt. Duitsland is met odds van ongeveer 5.00 bij de bookmakers de topfavoriet om het vaakst te scoren op het WK 2018. Frankrijk en Brazilië, met quoteringen van rond de 6.00, completeren de top drie van kanshebbers.

Let op: quotes kunnen fluctueren

De huidige quotes staan niet tot in lengte van dagen vast. Een slechte generale in de oefenduels, het onder of boven zijn kunnen presteren van landen kunnen de quoteringen de komende weken doen laten dalen of stijgen. De bookmakers kunnen de quotes op ieder gewenst moment veranderen. Houd daarmee rekening bij het wedden op het WK 2018.