18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Internazionale – Napoli wedden, tips en quotes 11 maart 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Internazionale – Napoli, Serie A
Aanvang: zondag 11 maart 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Napoli
Bookmaker: Toto
Quote: 2.00

Kan Napoli de titelstrijd spannend houden, op bezoek bij nummer vijf Internazionale?

Matig na de winterstop

In de Italiaanse suptop blijft het onverminderd spannend. AS Roma, Lazio en Internazionale vechten gedrieën uit welke twee ploegen zich volgend seizoen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Het verschil tussen de drie ploegen is maar twee punten waardoor het elke week spannend is. Met bijvoorbeeld in de laatste speelronde de wedstrijd tussen Lazio en Inter zal deze strijd ook enorm spannend blijven. Mauro Icardi speelt een belangrijke rol in deze strijd. De Argentijnse spits maakte al achttien doelpunten dit seizoen.

De laatste maanden is Inter flink terrein aan het verliezen in de strijd bovenin. Voor december had Inter pas driemaal gelijkgespeeld en de rest gewonnen. Van de laatste elf wedstrijden werden er echter maar twee gewonnen, van Bologna (2-1) en Benevento (2-0), en in beide wedstrijden moest er een rode kaart voor de tegenstander aan te pas komen. Tussendoor werd driemaal verloren en de andere zes wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Hierdoor heeft Inter pas op de plaats moeten maken in de titelstrijd, maar voor plekken voor de Champions League moet de ploeg van coach Luciano Spalletti alle zeilen bij gaan zetten.

Wie wordt kampioen?

Met het afhaken van Lazio en Inter in de afgelopen maanden is het inmiddels duidelijk: Juventus en Napoli gaan uitvechten wie zich Italiaans landskampioen mag noemen over het seizoen 2017/18. De kansen zijn licht in het voordeel van Juventus, dat weliswaar één punt achterstaat op de Napolitanen, maar nog wel een duel tegoed heeft. Eind april spelen beide ploegen ook nog tegen elkaar in Turijn, in een duel dat beslissend zou kunnen zijn in de titelstrijd. Afgelopen week kreeg Napoli nog een knauw, door thuis tegen AS Roma met 2-4 te verliezen.

Voorlopig zijn drie ploegen het beste in aanvallen. Lazio maakte al 64 goals, Juventus 63 en daarachter volgt Napoli met 62 treffers. De driemansaanval van Napoli maakt dan ook indruk dit seizoen. Dries Mertens (zeventien goals en zes assists), José Callejón (acht goals en vijf assists) en Lorenzo Insigne (zeven goals en acht assists) vormen met z’n drieën de top drie qua doelpunten en qua assists. Met de uitschakeling in de Europa League tegen RB Leipzig in het achterhoofd kunnen deze drie en hun teamgenoten alles op alles zetten om het kampioenschap binnen te halen.

Onderlinge resultaten

Napoli heeft gezien de laatste zes wedstrijden onderling licht de bovenhand. Thuis wist het met 2-1 en 3-0 te winnen en uit met 0-1. Daarentegen won Inter zowel uit als thuis eenmaal. In Stadio San Paolo in Napels werd het eenmaal 0-2 en met hetzelfde verschil wist Inter ook een thuisduel te winnen: 2-0. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was eerder dit seizoen, in Napels. Dit duel eindigde in 0-0.

Bijna complete teams

Luciano Spalletti hoeft niet te gaan puzzelen voor zijn opstellingen, want er zijn geen afwezigen. Wel moet hij een keuze maken tussen Marcelo Brozović, Rafinha en Borja Valero, die alle drie zouden kunnen starten achter spits Mauro Icardi.

Bij Napoli moet coach Maurizio Sarri het stellen zonder verdedigers Vlad Chiricheș en Faouzi Ghoulam, die beiden geblesseerd zijn. Marek Hamšík was een vraagteken aan het begin van de week, maar hij lijkt tijdig fit te zijn. Arkadiusz Milik is terug van zijn blessure, maar zal slechts als invaller fungeren in dit duel.

Internazionale – Napoli tip

Internazionale en Napoli hebben de punten beiden keihard nodig voor hun strijd: om de derde en vierde plaats of om de titel. Inter is echter bezig aan een slechte reeks, met slechts twee zeges in de laatste elf duels. Dat zou voor Napoli een prooi moeten zijn. Tip: een overwinning van Napoli met een quote van 2.00 bij Toto.

Internazionale – Napoli Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Internazionale: 3.56
Gelijkspel: 3.31
Winst Napoli: 2.00