18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – AZ wedden, tips en quotes 11 maart 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Feyenoord – AZ, Eredivisie
Aanvang: zondag 11 maart 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.60

Een voorproefje op de komende bekerfinale: Feyenoord ontvangt AZ in De Kuip.

Vervlogen titeldromen

Na achttien seizoenen zonder kampioenschap was het vorig seizoen raak: eindelijk pakte Feyenoord weer de titel. Euforie in Rotterdam en een volle Coolsingel waren het gevolg. Dit seizoen moest er vervolg worden gegeven aan dit succes. Dat is inmiddels flink mislukt. De titelstrijd moest al eerder dit seizoen opgegeven worden vanwege een te grote achterstand op PSV en Ajax, maar ook AZ is inmiddels uit beeld geraakt. Al acht nederlagen moest Feyenoord slikken en van de twee promovendi wisten de Rotterdammers niet te winnen. VVV hield Feyenoord in De Kuip op 1-1 en won thuis met 1-0 en NAC was met 0-2 en 2-1 te sterk.

De bekerfinale tegen AZ komt er nog aan, maar op de ranglijst moet Feyenoord ook stappen gaan zetten. FC Utrecht heeft de regerend kampioen al ingehaald en Vitesse en PEC Zwolle hijgen inmiddels ook in de nek. De voorsprong op deze twee ploegen is respectievelijk één punt en twee punten. Een speler als Steven Berghuis moet de ploeg van Giovanni van Bronckhorst mee gaan dragen. Hij scoorde dit seizoen twaalf keer en was achtmaal aangever. Ook van routinier Robin van Persie wordt veel verwacht maar hij mocht pas één keer in de basis starten en was al zesmaal invaller.

Puzzelstukjes vielen ineen

In de eerste maanden van het seizoen verloor AZ van PSV (3-2), Excelsior (0-2) en Feyenoord (0-4) en tegen FC Groningen werd gelijkgespeeld: 1-1. Sinds eind oktober verloren de mannen van John van den Brom alleen nog thuis tegen Ajax, dat met 1-2 te sterk was. Marko Vejinović was een beoogd basisspeler dit seizoen, maar de van Feyenoord gehuurde middenvelder raakte al vroeg zwaar geblesseerd. Zijn opvolger werd de onervaren jeugdspeler Teun Koopmeiners, die samen met de Noor Fredrik Midtsjø en eveneens jeugdexponent Guus Til het middenveld ging vormen.

Ineens viel de puzzel in elkaar. Het begon enorm te lopen en het spel van AZ oogst veel lof dit seizoen. Ook de deze winter van FC Groningen aangetrokken vleugelspeler Oussama Idrissi vult zijn rol als linksbuiten goed in. De echte blikvangers dit seizoen zijn aanvaller Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst. De Iraniër scoorde al twaalf keer en was achtmaal aangever, terwijl spits Weghorst daar nog eens elf treffers aan toevoegde. De goede prestaties leverden doelman Marco Bizot en veldspelers Til en Weghorst plekken op in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Onderlinge resultaten

Feyenoord en AZ lieten in de laatste zes wedstrijden telkens sprankelend voetbal zien. Het was nimmer saai. AZ wist eenmaal met 4-2 te winnen en verder was Feyenoord met 3-1, 3-1, 0-4, 5-2 en 0-4 te sterk. Tijdens die laatste wedstrijd, begin oktober 2017, scoorde Steven Berghuis tweemaal en voegden Sam Larsson en Tonny Vilhena daar beiden één goal aan toe.

Blessures aan beide kanten

Giovanni van Bronckhorst moet nog steeds Karim El Ahmadi missen op zijn middenveld. Tegen NAC werd de Marokkaans international vervangen door Renato Tapia. Ook de beide afgelopen zomer van sc Heerenveen overgekomen Jerry St. Juste en Sam Larsson staan met blessures langs de kant.

Bij AZ nog steeds geen Marko Vejinović. De middenvelder viel in de heenwedstrijd tegen Feyenoord uit en is nog steeds afwezig. Ook Calvin Stengs doet al het gehele seizoen niet mee sinds hij geblesseerd raakte in de openingswedstrijd tegen PSV. Jeremy Helmer, Myron Boadu en winteraankoop Ondřej Mihálik kunnen ook niet opgesteld worden door John van den Brom.

Feyenoord – AZ tip

Feyenoord heeft het de laatste jaren overwegend gemakkelijk tegen AZ, maar gezien de slechte vorm van de Rotterdammers is dat echt geen zekerheid. Wel maken beide ploegen er altijd een spektakel van als ze elkaar ontmoeten. Tip: meer dan 2,5 goals met een quote van 1.60 bij Toto.

Feyenoord – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.99
Gelijkspel: 3.49
Winst AZ: 3.40